Potreba očuvanja šuma

Održana hvalevrijedna akcija pošumljavanja Medvednice s 10.000 sadnica bukve


100posto
15.04.2019.10:15
Održana hvalevrijedna akcija pošumljavanja Medvednice s 10.000 sadnica bukve
Promo

sažeto

Maloprodajni lanac JYSK ovog je vikenda, u sklopu svog društveno odgovornog projekta 'Ne štedi na šumi!'


100posto
15.04.2019.10:15

"Okupili smo se na Sljemenu kako bi naši volonteri zajedno s građanima zasadili 10.000 sadnica drva bukve koje je naša tvrtka donirala u sklopu akcije ˝Ne štedi na šumi!˝. Obnavljamo područje u dvije zone parka prirode Medvednica koje su prije par godina stradale nakon olujnog nevremena. Osim financijski, kao kompanija kroz ovakve projekte želimo pomoći i na drugačiji način kako bi ostavili trag u prirodi za nove generacije“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskim šumama, a pošumljavanje se vršilo na području oko PD Risnjak u sklopu parka prirode Medvednica. Unatoč nezahvalnim vremenskim uvjetima i pokojoj pahulji snijega, akciju pošumljavanja podržali su brojni građani zainteresirani za očuvanje okoliša kojima je za sadnju podijeljeno čak 10.000 sadnica. Među njima je bila i poznata hrvatska pjevačica Mirela Priselac Remi.

Promo

„Ovakve akcije pridonose podizanju svijesti kod svih građana o potrebi očuvanja šuma, a one su ugrožene uslijed klimatskih promjena i neodgovornog ponašanja pojedinaca. Bez šuma nema ni čistog zraka ni čiste vode, a ovakve mlade i zdrave šume, kakva će ovdje niknuti, naš su najbolji saveznik u ublažavanju posljedica klimatskih promjena. Koristi od šume su višestruke, a samo odgovornim gospodarenjem moći ćemo ih sačuvati“, kazao je Damir Miškulin iz Hrvatskih šuma, voditelj UŠP Zagreb.

Ovim projektom JYSK je prikupljena sredstva od prodaje 50% recikliranih plastičnih vrećica tijekom prva tri mjeseca ove godine donirao za nabavku sadnica sa svrhom pošumljavanja. Cilj je pozitivnim primjerom podizati svijest javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju te nastaviti provoditi ovakve projekte tijekom cijele godine i širom Hrvatske.

Medvednica

pošumljavanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter