Muž iskreno o braku

Ona je ponekad drska i umornija, ne skače na mene kao dok je imala 18, ali nije stvar u tome da budete jednako zaljubljeni do kraja života


100posto
21.02.2019.18:00
Ona je ponekad drska i umornija, ne skače na mene kao dok je imala 18, ali nije stvar u tome da budete jednako zaljubljeni do kraja života
Profimedia

sažeto

Blogera su pitali je li nesretan zbog 'monotonije svakodnevnog života' budući da je u braku 10 godina


100posto
21.02.2019.18:00

Posljednjih deset godina stopa razvoda na 1000 sklopljenih brakova porasla je za 50-ak posto, sa 207 na 309.

Ljudi su sve razmaženiji i sebičniji s jedne strane, a s druge više ne podnose patnju tek tako kao što su nekad podnosili.

Mnogi u braku stalno traže uzbuđenje, strast, romantiku, leptiriće u trbuhu te zanemaruju činjenicu da je prava ljubav izbor, a ne osjećaj. 

Bloger DadMum-a odlučio je pokazati realnost braka budući da je u braku 10 godina. Njegove riječi o 'odrastanju zajedno i pronalaženju novih razloga da se neprestano zaljubljuju jedno u drugo' su dirnule mnoge.

Njegov tekst prenosimo u cjelosti: 

"Zajedno smo gotovo deset godina. 

Jučer sam dobio poruku u kojoj su me pitali jesam li nesretan s monotonijom života u dugotrajnoj vezi. Pitali su me je li moja žena s vremenom postala dosadnija i jesam li se prilagodio na to ili i dalje očekujem više od nje. Znate … da bude uzbudljivija i zabavnija… 

Pa, u ovome je stvar… Nakon deset godina mnogi se dani čine sličnima. Lako se gube u tjednima i mjesecima i godinama. No to ne znači da su monotoni. To samo znači da imamo mnogo toga što nam se događa, a čega prije nije bilo. 

Ona ne skače na mene svaku priliku koju dobije; nije ista ona 18-godišnjakinja koja me je zavela na zabavi. No to je ne čini dosadnom. To samo znači da sada imamo obaveze i odgovornosti koje su joj malo više na umu. 

I da, sada je ponekad drska i umornija. No to ne znači da više nije ona zabavna cura s kojom sam prije izlazio. To samo znači da nam se u životu događa mnogo stvari zbog kojih je možda pod stresom. 

Ne možete očekivati da se stvari u vezi nikada ne promjene. Jer se to uvijek dogodi. Kako vrijeme prolazi veza prestaje biti bajka te se pretvara u život. Ako je ona pod stresom pokušajte joj olakšati obaveze koje ima. Ako je umorna, dajte joj vremena da se odmori. Ako je nervozna, recite joj da joj odlično ide to što radi, a ako je nesigurna recite joj da je volite sada više nego ikada prije. 

Nije stvar u tome da se jednom zaljubite i ostanete u tom stanju do kraja života. 

Nije stvar u tome da supružnika sudite po onome kakvi su prije bili. 

Stvar je u tome da odrastate i rastete zajedno te pronalazite nove razloge da se neprestano ponovno zaljubljujete jedno u drugo. 

Jedno je sigurno… Nemojte ni na sekundu pomisliti da je samo na njoj da učini stvari boljima i uzbudljivima. Ne možete očekivati da se ponaša kao princeza ako se tretira kao roba. 

Dajte joj do znanja da ste zajedno u tome. Na oboje je odgovornost da održite vatru vaše ljubavi. 

Mislim da je ona stvarno jako dobra."

ljubav

brak

ljubavne veze

zaljubljenost

newsletter

Prijavite se na Newsletter