NAKON ŠTO OVO PROČITATE POŽELJET ĆETE NAZVATI SVOJU

Osam stvari koje nam naše mame nikad nisu priznale, a dirnut će vas u srce...


100posto
22.07.2018.09:15
Osam stvari koje nam naše mame nikad nisu priznale, a dirnut će vas u srce...
iStock

sažeto

Plakale su zbog nas, strepile i žrtvovale se, a da treba opet bi ponovile sve


100posto
22.07.2018.09:15

Tek kad i sami postanemo roditelji počinjemo stvarno razumjeti svoje roditelje, posebno majke. One su uvijek tu za nas pa često zaboravljamo da imaju vlastiti život i želje, koje u životu često potiskuju zbog nas - svog voljenog djeteta.

Donosimo deset stvari koje nam naše mame nikad nisu rekle, a za što im moramo biti zahvalni:

1. Zbog tebe je plakala

Plakala je kad je otkrila da je trudna. Plakala je na porođaju. Plakala je kad te prvi put uzela u naručje. Plakala je od sreće. Plakala je od straha. Plakala je od brige... Uvijek s tobom duboko proživljava tvoju bol i sreću, iako ti to često ne govori.

2. Željela je taj zadnji zalogaj kolača

Kad je vidjela kako gledaš u tu sočnu krišku kolača na njenom tanjuru, dala ti ju je. Rekla je da zapravo uopće nije gladna. Lagala je. Jako je željela taj zadnji zalogaj kolača, ali je potpuno sretna tek kad tebe usreći. 

3. Ponekad ju je boljelo

Kad si ju povukao za kosu jako je boljelo; kad si ju ogrebao, isto je boljelo. Boljelo ju je i kad si ju u udario u ljutnji. Strašno ju je boljelo kad si izlazio iz njenog tijela nakon devet mjeseci. Ali sad uvijek kaže 'zaboravi se ta bol'. A zapravo to nije istina.

4. Stalno se bojala i još se boji

Otkad te začela jedina joj je misao da te zaštiti. Srce joj je lupalo od straha kada te je prvi put gledala kako trčiš. Svake noći je ostajala do kasno u noć budna dok nije čula da si u krevetu. Tjerala je loše snove. Ni noćne more nisu ti mogle ništa. I danas se boji za tebe, iako možda ne živite blizu, i sretna je kad čuje tvoj glas i zna da si dobro.

5. Zna da nije savršena

Ona je svoj najveći kritičar. Ponekad mrzi samu sebe. Uvijek je htjela biti savršena majka, paziti da ne učini nešto krivo, ali i ona je samo ljudsko biće. Pravila je greške, a neke je još i danas proganjaju. 

6. Gledala te dok spavaš

Neke noći te nikako nije mogla uspavati. Oko 3 ujutro molila bi se da se konačno smiriš i zaspiš. Jedva je držala otvorene oči, pjevušila bi ti i nosila te. Kad bi konačno zaspao, njen umor bi nestao u trenu i onda bi mogla još satima sjediti kraj tvog uzglavlja i uživati u pogledu na svoje voljeno dijete.

Profimedia

7. Srce joj se slomi svaki put kad plačeš

Nijedan zvuk nije tako tužan kao plač djeteta. Ona je radila sve što je bilo u njenoj moći da zaustavi tvoje suze, a kad te ne bi uspjela utješiti srce bi joj se slomilo u milijun dijelova.

8. Ti si joj uvijek na prvom mjestu

Bila je danima gladna, nenaspavana i nedotjerana. Uvijek je stavljala tvoje potrebe ispred svojih. A na kraju dana je bila toliko umorna da često nije mogla ništa za sebe učiniti. No, sutradan, bi opet sve to ponovila jer te voli više od svega.

Kada bi mogla vratiti vrijeme, svaka majka bi željela popraviti ono što je napravila pogrešno. Ali ne može. Zato budimo dobri prema svojim majkama, jer radile su kako su najbolje znale.

ljubav

majčinstvo

roditeljstvo

newsletter

Prijavite se na Newsletter