U zatvoru je zbog ubojstva vlastite majke

'Osjećam se slobodnije iza rešetaka, nego što sam se ikad osjećala kraj nje'


Dolores Drvodelić
07.01.2018.21:05
'Osjećam se slobodnije iza rešetaka, nego što sam se ikad osjećala kraj nje'
Greene County Sheriff's Office

sažeto

Gypsy Blanchard iz zatvora je dala intervju i objasnila okolnosti koje su dovele do ubojstva njene majke


Dolores Drvodelić
07.01.2018.21:05

Kad netko kaže da se u zatvoru osjeća slobodnije nego živeći život s osobom koja ti je davala sve osim slobode, zapitaš se kakav je to onda život bio. Gypsy Rose Blanchard (26) iz Missourija sredila je ubojstvo svoje majke Dee Dee (48), jer joj je život pretvorila u pakao, a sve je otkrila ABC-ju.

Gypsy je kao djevojčica često bila u medijima. Posjećivale su je zvijezde, zemlju su obilazile njezine slike iz bolesničkog kreveta. Ona je bila hrabra mala junakinja koja vodi tešku bitku s leukemijom, mišićnom distrofijom i drugim zdravstvenim problemima. Bila je prikovana za kolica, hranili su je na sondu, nije imala prilike steći prijatelje i mislila je da će umrijeti svaki čas. Međutim, znala je da ona zapravo može hodati, da dobro vidi i čuje te kako može žvakati i gutati hranu. Znala je i da je bolesna, jer joj je to cijeli život govorila njezina majka.

"Mislila sam da je ona anđeo. Anđeo koji ne može napraviti ništa loše.", rekla je Gypsy, a onda tamo negdje u tinejdžerskim godinama shvatila kako je sve što zna o sebi laž. Naime, djevojčica koja je čitav život u invalidskim kolicima nikada nije zapravo bila bolesna, već je njezina majka Gypsy i sve oko sebe uvjerila u to kako ona u svakom trenutku vodi bitku za svoj život. I svi su joj vjerovali.

Bilo tko tko pogleda fotografije iz njezinog djetinjstva na njima vidi bolesnu djevojčicu. Jedino što prkosi cijeloj priči je njezin široki osmijeh praćen sjajem u očima.

Gypsy je počela propitkivati svijet oko sebe kad je ušla u tinejdžerske godina i shvatila da se osjeća jednostavno dobro i da može hodati. No Dee Dee ju je počela verbalno zlostavljati, a nakon što je Gypsy pobjegla od kuće vezala ju je za krevet.

Sad već djevojka, Gypsy se počela jako bojati majke, koja bi je katkad udarila vješalicom, ako bi djevojka išta krivo napravila ili rekla. Međutim, nije se htjela samo tako predati, a umjesto toga izradila si je profil za pronalazak dečka na internetu. Tako je upoznala Nicholasa Godejohna, čovjeka koji je nasmrt izbo njezinu majku.

Njih su dvoje bili u vezi čak dvije godine, bez da je Dee Dee za to znala. Tijekom večeri 14. lipnja 2015. godine, nakon što se uvjerila u to da je mama zaspala, Gypsy je uvela Nicholasa u njihovu kuću, a onda se sakrila u svoju sobu i začula vrisak. Imala je poriv pomoći joj, Dee Dee ju je zazivala, no ubrzo je utihnula, a Gypsy joj nije pomogla.

Dee Dee je policija pronašla mrtvu u lokvi krvi, a djevojku nigdje nisu mogli pronaći. Nekoliko dana kasnije pronašli su je u Wisconsinu i otkrili kako je ona doista zdrava.

Gypsy je trenutno na služenju desetogodišnje kazne, a suđenje Godejohnu, koji ne priznaje krivnju, i dalje traje.

Nakon svega što je proživjela sada je napokon na miru sama sa sobom, a novinarki ABC-a kazala je da od svih zdravstvenih problema u koje ju je majka uvjeravala da ih ima, točno samo jedno. Slabije vidi na jedno oko.

ubojstvo

nasilje

ubila majku

Podijeli članak