VIDEO: Šokantan novi film Roberta Zubera

Otac 'malog lavića' Nore Šitum: 'Prokleli smo onaj dan kad smo s udrugom Hrabro dijete stupili u kontakt'


Lada Novak Starčević
12.07.2017.12:15
Otac 'malog lavića' Nore Šitum: 'Prokleli smo onaj dan kad smo s udrugom Hrabro dijete stupili u kontakt'
Cropix

sažeto

Bivši TV urednik snimio je film o Norinoj borbi za život te financijskom skandalu koji je uslijedio nakon tragedije, a 20. srpnja predstavit će ga na Pula Film Festivalu


Lada Novak Starčević
12.07.2017.12:15

Više od četiri godine su prošle otkako je preminuo 'mali lavić' Nora Šitum. Petogodišnja djevojčica oboljela od leukemije ujedinila je Hrvatsku, čiji su građani za njeno liječenje u Americi u samo tjedan dana prikupili osam milijuna kuna.

Nora je nažalost podlegla teškoj bolesti, a njezini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum nakon tragedije su se našli usred financijskog skandala. Sve je to potaknulo bivšeg novinara i TV urednika Roberta Tomića Zubera da snimi film simboličnog imena "Život od milijun dolara", kojega će 20. srpnja predstaviti na Pula Film Festivalu.

"Film je u tri čina. Prvi govori o borbi za život, drugi o Norinoj smrti, boli i roditeljskom suočavanju s gubitkom djeteta, a treći čin prati financijske malverzacije i netransparentno trošenje novaca", rekao je Zuber Gloriji.

Odmah nakon Pule film kreće na svoj međunarodni put. "Ušli smo u službenu selekciju Dokufesta, zatim slijedi Liburnija i Vukovar Film Festival, a nadamo se i MFF-u u Širokome Brijegu. Zagrebačka premijera biti će sredinom rujna", kaže Zuber.

Privatni album

Nora Šitum

Đana Atanasovska

leukemija

Robert Tomić Zuber

Podijeli članak