Blizanac rođen unutar vodenjaka

'Ova slika je pravo čudo života', fotografkinja zadivljena onime što je snimila


Valerija Bebek
19.07.2017.10:50
'Ova slika je pravo čudo života', fotografkinja zadivljena onime što je snimila
Facebook

sažeto

Angela Gallo svjedočila je rijetkoj pojavi koja ju je doslovno bacila na koljena


Valerija Bebek
19.07.2017.10:50

Fotografkinja, specijalizirana sa slike s poroda, zabilježila je nevjerojatan trenutak rođenja bebe unutar amnionske vreće, odnosno vodenjaka.

Angela Gallo iz Australije, samoprozvana je obožavateljica poroda, radi kao fotografkinja i živi u Melbourneu, a posvetila se radu sa ženama i obiteljima. Najdraže joj je slikati majke s bebama jer želi pokazati obiteljima kako rođenje djeteta može biti predivan i lijep događaj.

Tijekom nedavnog poroda svjedočila je rijetkoj pojavi koja ju je doslovno bacila na koljena - dijete je rođeno unutar vodenjaka, koji se obično raspukne prije ili tijekom poroda.

"Nevjerojatno, sasvim sam zadivljena i začuđena ovim čudom i magijom stvaranja života. Današnji naramak blagoslova je blizanac 'B', koji je moje prvo dijete rođeno u ovojnici", napisala je fotografkinja uz sliku na Facebooku. Gallo je uz tekst stavila sliku sa samog porođaja bebe.

Oboje blizanaca rođeni su u 32,5 tjednu, oboje su uspješno rođeni prirodnim putem, ali blizanac 'B' je ostao u ovojnici, što znači da je ostao unutar svoje amnionske vreće.

Ovojnica unutar maternice u kojoj je nerođeno dijete razvija i raste, amnionska vreća, ispunjena je prozirnom tekućinom u kojoj se dijete pomiče. Ta tekućina štiti dijete od ozljeda i održava njegovu temperaturu. Obično se ovojnica raspukne sama od sebe tijekom poroda što se popularno naziva 'pucanjem vodenjaka'.

U iznimno rijetkim slučajevima, poput ovog, ona ostane potpuno cijela.

obitelj

blizanci

porod

rođenje

majke

vodenjak

amnionska vreća

Podijeli članak