Šokantne i čudesne fotografije

Ovako izgleda kad beba u prirodnom porođaju 'ide van na zadak'


Dolores Drvodelić
22.07.2017.15:45
Ovako izgleda kad beba u prirodnom porođaju 'ide van na zadak'
Screenshot/KarynLoftesnessPhotography

sažeto

Fotografkinja Karyn Loftesness svojim fotoaparatom obilježava čin rađanja života


Dolores Drvodelić
22.07.2017.15:45

Karyn je fotografkinja iz Vancouvera, koja se bavi fotografiranjem poroda. I sama je majka četvero djece, pa ima posebnu motivaciju što ljepše zabilježiti čin donošenja novog života na svijet. Posljednje rođenje koje je zabilježila bilo je rođenje Silasa, četvrtog djeteta Raychel i njezinog supruga. No u svemu je postojao veliki problem jer Silas je nogicama zapriječio put iz maminog trbuha. Beba je van išla - na zadak.

Kako se Raychel odlučila za kućni porod, a njene su babice spremno čekale Silasov dolazak, zajedno su se dogovorili kako ovaj komplicirani porod mogu obaviti u udobnosti doma, umjesto da Raychel 'zapne u prometu' na putu do bolnice. Babice su se telefonski čule s doktorom, a za vrijeme njihova razgovora, Silas je pao niže u karlicu, zbog čega se majka otvorila s početnih pet na deset centimetara.

Babice su je savjetovale da ne tiska, sve dok joj stanje ne bude neizdržljivo, ali nije morala dugo čekati. Čim se pozicionirala na dlanove i koljena, popustila je jakim trudovima i porod je započeo. Maleni silas je krenuo van 'na guzu', a sve je svojim fotoaparatom zabilježila Karyn.

Fotografije cijelog poroda pogledajte u fotogaleriji.

porod

zadak

kućni porod

porod na zadak

Podijeli članak