Realna slika bez fotošopa

'Ovako izgledaju stvarna tijela majki nakon poroda, i mi smo ponosne na to kakve smo'


Valerija Bebek
08.11.2017.22:10
'Ovako izgledaju stvarna tijela majki nakon poroda, i mi smo ponosne na to kakve smo'
Instagram

sažeto

Mladoj majci nakon dva poroda ostao je višak trbuha, postala je frustrirana zbog slike savršenih tijela novopečenih majki u medijima i pokrenula je projekt kojim prikazuje realne slike 'običnih' mama


Valerija Bebek
08.11.2017.22:10

Nakon što je rodila dvoje djece učiteljica Whitney Dwyer (33) primijetila je kako ne prođe tjedan dana, a da ju iz medija ne zabljesne neka fotografija bivše, slavne trudnice koja je u samo nekoliko tjedana vratila savršenu liniju. No njezin svijet, kao i svijet mnogih 'običnih' majki ne vrti se oko mršavljenja, gubljenja sala i zatezanja kože na trbuhu, nego o brizi da je novorođenče dobro, nahranjeno i da ne plače.

Upravo je ta nerealna slika mladih majki potaknula Whitney da pokrene inspiracijski blog My Post Baby Body (Moje tijelo nakon djeteta), koji je namijenila tome da mlade majke prihvate i cijene koliko su divne kao žene i kao majke.

 

I’ll start by saying that as a new, full-time working mother I am incredibly grateful I can still dance. When I was a soon-to-be mama I feared having to give up doing what I love, and not having the time for me. I feared getting fat and not feeling like I could step into a ballet class again because my body wouldn’t be what it was. The first thing I Googled when I suspected I was pregnant, was “dancing while pregnant”, “pregnant ballerina”. The examples to follow were few and far between - mostly articles about professional dancers with waif-like bodies that simply “snapped back” - although for many baby-making did end their career... ~Arianna . . Read more about what this incredible mama has to say on my blog. Link in bio?? #mypostbabybody #postbabybod #postbabybody #postpartum #4thtrimester #bodypositive #bodypositivity #positivebodyimage #love #mombod #momlife #mommylife #mom #effyourbeautystandards #beautyatanysize #beautyisnotgeneric #feminism #feminist #feministasfuck #mompower #beauty #women #dancerlife #dancers #latinapower #latinamom #latinabeauty #mompower #dancer

A post shared by W. Roxas (@mypostbabybody_) on Oct 30, 2016 at 12:42pm PDT

Whitney je rodila dvoje djece u kratkom vremenskom razmaku. Željela je napraviti 'siguran prostor' za majke nakon što ona nije uspjela pronaći slike žena koje su prolazile isto što i ona - tijelo nakon poroda.

S obješenim trbuhom, zbog rastegnutog mišića, Dwyer su često pitali je li trudna, iako više nije bila. Zbog toga je bila frustrirana i posramljena. Kada je počela pretraživati internet, jedino što bi našla bili su savjeti za vježbu, dijete i sve druge stvari koje pretpostavljaju da se žene moraju potruditi kako bi vratile mladenački izgled.

Whitney je pokrenula blog kako bi pomogla ženama da prigrle svoja tijela i podijele svoje priče i time pomognu ostalim majkama da se ne osjećaju izolirano, piše The Independent.

"Mypostbabybody.com je blog posvećen razgovorima i slikama žena i tome kako se poistovjećujemo sa svojim tijelima nakon poroda. Tu se ne piše o tome kako skinuti kilograme, koje vježbe su najbolje za mame s mnogo posla, nego o tome da se prihvati i poštuje činjenica koliko su majke i žene nevjerojatne", napisala je Whitney na blogu.

 

Being a part of the MyPostBabyBody project has to be in the top three most frightening and exhilarating things I’ve ever done; having my son, jumping out of an airplane, and now this. Accepting my body for every scar, flab, and wrinkle is an amazingly hard thing to do but this was definitely a huge step toward that... ~Clare :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Read more about what this bold mama has to say on my blog. Link in bio?? #mypostbabybody #postbabybod #postbabybody #postpartum #4thtrimester #bodypositive #bodypositivity #positivebodyimage #love #mombod #momlife #mommylife #mom #effyourbeautystandards #beautyatanysize #beautyisnotgeneric #feminism #feminist #feministasfuck #mompower #beauty #women #tattoos #momswithtattoos #tattedgirls

A post shared by W. Roxas (@mypostbabybody_) on Oct 23, 2016 at 2:31pm PDT

Whitney okuplja novopečene majke koje svojim pričama ohrabruju majke diljem svijeta, neke od njih sudjelovale su i u fotografiranju u donjem rublju, da bi pokazale kako uistinu izgleda tijelo majki nakon trudnoće. Jedna od žena koja je sudjelovala u ovom projektu rekla je kako je konačno, nakon četvero djece, prihvatila svoj život, tijelo i um, onakvima kakvi jesu – prekrasni. „Upravo zato sam se priključila projektu My Post Baby Body jer vjerujem u motivaciju i ljubav prema samome sebi. Biti majka je nešto prekrasno, a naša tijela treba slaviti, sa strijama i svim ostalim“, rekla je Minnie.

Druga majka, Jamina, složila se i objasnila kako je ključno da se djevojkama i ženama prikažu realne slike tijela nakon poroda. „Na dnevnoj bazi nas se manipulira i ispire nam se mozak, tako da mislimo kako nismo dovoljno dobre. Ne možemo se povezati sa slikama koje nam se stavljaju pred nos. Osjećamo se izolirano, a ovaj projekt miče tu umjetnu sliku majki, što nas čini ponosnima jer smo ono što jesmo“, objasnila je.

trudnoća

majčinstvo

tijelo

My post baby body

Podijeli članak