MLADIĆ I RIJEKA

Pogledajte čudesne prizore borbe ribiča i velike ribe pod Hendrixovim mostom na Savi


Tomislav Kukec
05.08.2017.16:55
Pogledajte čudesne prizore borbe ribiča i velike ribe pod Hendrixovim mostom na Savi
Tony Hnojčik

sažeto

Enid je tek nedavno doselio iz BiH i odmah se zaljubio u rijeku Savu gdje najradije provodi slobodno vrijeme


Tomislav Kukec
05.08.2017.16:55

Iako većina Zagrepčana Savu gleda samo kao prljavu i zagađenu rijeku koja grad presijeca na pola, ima onih nekoliko zaljubljenika koji na njoj provode dane, nerijetko i noći. Pisali smo već o savskim kupačima, a ima i onih koji Savi toliko vjeruju da iz nje izvlače krupne, lijepe primjerke svakojakih riba. Neki ribe odnose kući i spremaju ukusne ručkove, drugi ju vraćaju rijeci jer love radi rekreacije.

Među njima je i simpatični Enid Bukvić koji je nedavno doselio u Zagreb iz Bosne i Hercegovine. Radi kao građevinski radnik, a kad god uhvati vremena odlazi na obale Save. Tu, daleko od gradske vreve, njegov je mir i ono što najviše voli - sportsko ribolovstvo. 

Tony Hnojčik

"Netko vozi bicikl, netko šeta, a moja rekreacija je ribolov. Kad sam tek došao na Savu, prvo su me malo čudno gledali. Valjda im je neobično vidjeti ribiča na Savi. No, sad su se navikli. Evo, čak mi se nedavno dogodilo da mi vozač autobusa, kad me vidio sa ribolovnom opremom i kad sam mu rekao da idem na Savu, nije htio naplatiti autobusnu kartu", govori 32-godišnji Enid kojeg ćete sve češće susretati prošećete li Savom na predjelu ispod Hendrixovog mosta. 

Kaže kako je na Savi primijetio i druge ribiče, no da ih ima vrlo malo. No, osim što je specifičan po lokaciji za ribolov, Enid vrlo pomno bira i ribe koje će loviti. Tako lovi samo bolene. 

Bolan, pa da lovi bolena? Mora da je vic. Nije, provjerismo, bolen je doista ime ribe iz porodice šarana, a na fotografijama se može vidjeti upravo ta raskošna stanovnica savskih dubina koju naš Enid uvijek neozlijeđenu vrati u rijeku. Jer, poanta je u sportu.

Tony Hnojčik

Tony Hnojčik

Tony Hnojčik

Tony Hnojčik

Tony Hnojčik

fotografija

riba

Sava

sportski ribolov

Enid Bukvić

ribič

Podijeli članak