Foto: Za najmodernije ljubimce

Predstavljamo djevojke koje su pokrenule liniju dizajnerskog namještaja za mace i pse


Valerija Bebek
22.07.2018.19:00
Predstavljamo djevojke koje su pokrenule liniju dizajnerskog namještaja za mace i pse
Josip Ninković

sažeto

 Više ne morate skrivati WC vaše mace od pogleda gostiju


Valerija Bebek
22.07.2018.19:00

Tri prijateljice i kolegice pokrenule su liniju dizajnerskog namještaja za ljubimce. To su namještaj i proizvodi za ljubimce, ali i za njihove ljude. Tako ne morate više skrivati WC vaše mace, naprotiv možete ga izložiti nasred sobe, a maca će imati potpunu diskreciju.

Ideju su ove arhitektice i građevinarka dobile spontano. Osim toga što teže radu u interijerima i s namještajem, imaju i vlastite ljubimce. Same su im izrađivale i dizajnirale igračke te je nakon dugog promišljanja to postao Pawsome. Anja Perkov (31) Katarina Kozlović (28) i Marina Šimac (30) stoje iza ovog pet friendly namještaja.

"To je namještaj i dodaci koje mogu koristiti i ljudi, ali su prilagođeni ljubimcima", kazale su Pawsomice za 100posto.

Josip Ninković

"Cijela priča postoji jako kratko, od listopada prošle godine, ali nama se čini već kao puno duže. Na razvoju projekta radile smo i godinu dana prije toga tako da smo se jako vezale uz cijelu priču i međusobno spojile iznad razine kolegica što smo do tada bile", rekle su i objasnile kako je Anja građevinarka, a Katarina i Marina su arhitektice.

Najveća su im inspiracija njihovi dlakavci Marina ima dvije mace zovu se Bella i Norah, a Katarina ima zlatnu retrivericu Zitu. Da ih nemaju, kažu, teško bi uspjele izdizajnirati nešto na što životinje reagiraju na prvi pogled.

"Tako je na primjer IKO zapravo kartonska kutija (koja može biti i sjenilo za luster), a svi znamo što mačke najviše vole. Ili Woody kolekcija koja je nastala isključivo prema potrebama malih pasa i maca, pogotovo u slučaju Woodya Wellikog (skrivenog mačjeg WC-a u komodi) koji je specijalno prilagođen mačkama koje žive u zatvorenom prostoru", objasnile su dizajnerice.

Josip Ninković

Josip Ninković

Uz namještaj nude i dizajnerske jastuke i marame za ljubimce. Sve su to 100 posto hrvatski proizvodi, izrađeni kod nas. "Proizvodi od tekstila izrađuju se u zanatskoj radnji s dugogodišnjim iskustvom, točnije u maloj obiteljskoj tvornici dječje robe u Goli. Dok proizvode od pločastih materijala, točnije Woody kolekcije, vješto spaja i usavršuje naš stolar Željko. Sve proizvode završno dorađujemo nas tri, najčešće u spavaćoj sobi ili pak dnevnom boravku jedne od nas", objašnjavaju i dodaju kako su im za izradu potrebni suradnici jer nisu još u mogućnosti potpuno se posvetiti Pawesomu. Za sad, svaka od njih ima posao u struci.

Sajmovi i izložbe su im među dražim promotivnim obavezama jer se tamo uvijek nađu s klijentima uživo. "To je također bitno jer se čovjek uvjeri u kvalitetu izrade i vrijednost proizvoda. A pogotovo nam znači što smo počele dobivati komplimente od struke", kazale su. Ističu da su njihovi proizvodi specifični zbog svoje multifunkcionalnosti.

Josip Ninković

"Oni jesu većinom osmišljeni kao komadi za životinje, ali zapravo su klasični komadi koji su samo prilagođeni da budu pet friendly. Tako da nisu nužno vezani uz ljubimce. Dakako, tu je i dizajnerska komponenta koja dodatno obogaćuje implementaciju namještaja u suvremene interijere što je nama i bio veliki pokretač", tvrde Anja, Katarina i Marina.

Mlade kreativne poduzetnice imaju velike planove za budućnost. "Ponajprije se vidimo u većoj proizvodnji već osmišljenih proizvoda na koje će se nadovezivati nove kolekcije. Krenule smo hrabro, ali istovremeno s oprezom jer smo izbacile na tržište proizvode za male kućne ljubimce. Imamo doslovce sto ideja u glavi  za proizvode većih gabarita i drugačijih namjena koji čekaju svoj red i pitanje je vremena kada će ugledati svjetlo dana", kažu i dodaju da je svaki njihov predmet moguće personalizirati.

Josip Ninković

Josip Ninković

Josip Ninković

Josip Ninković

ljubimci

mačke

Pawsome

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter