'Stalno mi prigovara zbog toga'

Princ Charles ima ozbiljan poremećaj koji je prenio na sinove, a Harry s njime posebno sluđuje svoju suprugu Meghan


100posto
08.11.2018.12:00
Princ Charles ima ozbiljan poremećaj koji je prenio na sinove, a Harry s njime posebno sluđuje svoju suprugu Meghan
Reuters

sažeto

U BBC-jevom dokumentarcu povodom 70. rođendana princa Charlesa, obitelj je otvoreno govorila o privatnim stvarima


100posto
08.11.2018.12:00

Ekipa BBC-a provela je posljednjih 12 mjeseci s britanskim princem Charlesom i njegovom obitelji snimajući film 'Princ, sin i nasljednik: Charles u 70', kojim će obilježiti njegov 70. rođendan 14. studenog.

Princ, supruga Camilla i sinovi ispričali su i brojne intimne detalje iz života, piše Daily Mail.

Charles je postao prestolonasljednik kad je imao četiri godine, nakon što mu je majka proglašena kraljicom.

Njegov najstariji sin William ispričao je pred kamerama da je njihov otac napravio 'nevjerojatan posao’. Uz veliki posao koji je imao, djecu je odgajao na način da im nikad nije govorio što trebaju raditi. Tijekom školskih praznika u Norfolku, Charles je sinove poticao da prikupljaju otpad.

Reuters

"Hodali smo tamo sa štapovima, skupljajući smeće u plastične vrećice. Obojica smo mislili: 'Pa dobro, ovo je sasvim normalno, svatko to mora raditi", rekao je William i dodao da je ponosan da je otac poticao njihovu ekološku osviještenost.

Koji put bih izostao iz škole zbog toga da bih kupio smeće. Prijatelji su me prilično zadirkivali zbog toga. Bio sam programiran to raditi, zato što to i moj otac radi i zapravo bismo svi tako trebali.

Mladi prinčevi su otkrili da su nasljedili još jednu očevu naviku.

"Opsjednut sam gašenjem svjetala. Moja supruga mi stalno prigovara 'Zašto da gasimo svjetla? Pa znamo da je mrak’, a ja joj odgovaram 'Trebamo samo jedno svjetlo, ne njih šest’", priznaje Harry.

William dodaje: "Znam da imam ozbiljni opsesivno-kompulzivni poremećaj sa prekidačima struje što je grozno".

Reuters

Obojica kažu da je njihov otac izniman djed, ali često nema vremena za njih.

Trebao bi usporiti, on je čovjek koji jede prekasno navečer. Nakon toga sjeda za svoj radni stol i redovito zaspi tako da mu glava padne u papire.

William, koji ima troje djece, nesretan je što Charles nije previše sa svojim unucima i smatra da bi to trebao promijeniti. I kad su on i Harry bili mali, nije provodio previše vremena s njima.

"Ima nevjerojatnu disciplinu i to me prilično frustriralo u djetinjstvu. Kad smo bili klinci iz ureda su mu donosili tone poslovnih papira. Doslovno nismo mogli prići njegovom radnom stolu da se pozdravimo za laku noć", otkrio je William, koji ocu ipak ništa ne zamjera.

Profimedia

"Kad je s njima na koljenima puže okolo, ispušta čudne zvukove i nasmijava ih. Unuci ga obožavaju. Posebno vole kad im čita Harryja Pottera", ispričala je s ljubavlju njegova supruga Camilla i zaključila da teško da će on prestati biti radoholičar jer je 'još puno posla ispre njega'.

kraljevska obitelj

princ Harry

princ Charles

opsesivno-kompulzivni poremećaj

newsletter

Prijavite se na Newsletter