Robbie leteći čovjek

Nevjerojatna snimka iz prvog lica, što pred sobom vidi parkourovac dok skače po zgradama


Valerija Bebek
13.07.2017.13:25
Nevjerojatna snimka iz prvog lica, što pred sobom vidi parkourovac dok skače po zgradama
Instagram

sažeto

Parkour se koristi i u francuskoj vojsci, a u toj zemlji se osamdesetih godina prošlog stoljeća razvio i moderan parkour - iako kao metoda kretanja postoji oduvijek, još iz doba pećina i prašuma


Valerija Bebek
13.07.2017.13:25

Robbie Griffith (16) profesionalni je gimnastičar, u disciplini trampolina, no ono što je još zanimljivije profesionalno se bavi parkourom. To je atraktivna, prirodna metoda razvijanja ljudskog tijela koja pomaže u bržem i sigurnijem kretanju kroz okolinu.

Parkour se koristi i u francuskoj vojsci, a u toj zemlji se osamdesetih godina prošlog stoljeća razvio i moderan parkour - iako kao metoda kretanja postoji oduvijek, još iz doba pećina i prašuma.

Robbie je mladi Škot koji je počeo savladavati parkour još u osnovnoj školi, prvi put 'skakao' je na ulici u dobi od 12 godina. U svojim intervjuima govorio je kako nikada ništa nije slomio ili dobio neku ozbiljnu ozljedu. Kazao je da je najbitnije biti smiren kao i da se ne izvode kretnje za koje netko nije sto posto spreman.

Od svoje 12. godine do danas postao je profesionalni parkurovac koji živi od podučavanja drugih, a BBC je ovih dana objavio nevjerojatan video koji iz prvog lica pokazuje kako je to skakati slobodno kao što Robbie skače. Kamera koja je instalirana na mladićevoj glavi otkriva što on točno vidi kada preskače prepreke i trči poput pravog akcijskog junaka.

Škotska

parkour

Robbie Griffith

Podijeli članak