Trepće, priča i simulira orgazam

Robot za seks uskoro na tržištu, jezivo realistična lutka koja je uznemirila mnoge


Valerija Bebek
19.09.2017.12:30
Robot za seks uskoro na tržištu, jezivo realistična lutka koja je uznemirila mnoge
Instagram

sažeto

Tvornica iz okolice San Diega tvrdi kako je riječ o najsofisticiranijem čovjekolikom robotu do sada izumljenom


Valerija Bebek
19.09.2017.12:30

Kompanija koja već 20 godina radi "najrealističnije silikonske lutke" za seks najavila je potpunu revoluciju, jer na tržište puštaju Harmony - seks robot. Zapanjujuće živa i živahna, ženska lutka, od sada će moći pamtiti, govoriti, a korisnik će moći programirati lutkinu osobnost. Tvrtka Realbotix iz okolice San Diega tvrdi kako su razvili toliko naprednu tehnologiju da će njihova nova lutka moći razgovarati te čak i simulirati orgazam.

"Realdolls su pomogle obogatiti živote u tisućama domova širom svijeta, one nude istinsku alternativu od veza. U njima uživaju ljudi svih profila i različitih razloga. Mnogi Realdollovi klijenti razvili su vezu sa svojim lutkama, a naš cilj je da produbimo tu vezu", piše na službenim stranicama tvornice. Logičan korak je, kažu, svojim realističnim lutkama dodati pokret i komponente robotike.

Patentirali su animatroničku glavu na rotirajućem vratu. Tako će najnovija lutka treptati, podizati obrve i mijenjati izraze lica. Svaki kupac moći će personalizirati svog robota do ekstremne razine - birat će između 18 tipova karaktera, a neki od njih su sramežljiv, senzualan, ljubomoran, ćudljiv ili razgovorljiv tip.

Postaje još detaljnije kada se odabire fizički izgled lutke tako da kupac bira između šest različitih tipova građe, 16 različitih lica i pet tonova kože. Kupac bira i boju očiju, kose, frizuru, veličinu grudi kao i rukom bojane dijelove poput pjegica ili žilica. Još detaljnije ide na intimnim dijelovima 'tijela' tako da svaki novi vlasnik bira između 42 nijanse areole i bradavice na grudima, a može odabrati i njihov oblik. Osim toga odabiru između 14 različitih oblika stidnih usana, koje se mogu odvojiti od lutke i oprati u perilici suđa.

Ako to nije dovoljno uznemirujuće svaka lutka može se programirati da upamti ono što njezin kupac voli - poput omiljene hrane, filmova, glazbe kao i njegov rođendan. Lutka će moći pričati viceve i recitirati poeziju, ovisno o preferencijama kupca. Iako je ruke i noge lutke robota moguće potpuno namjestiti, još uvijek nisu robotizirane da se samostalno miču. Idući projekt bi bio omogućiti da nova generacija seks robota može zagrliti svog vlasnika.

 

Who would you choose?

A post shared by RealDoll (@abyssrealdoll) on Mar 21, 2017 at 1:19pm PDT

Matt McMullen direktor je tvrtke i glavni čovjek iza projekta seks robota, a što više informacija o lutki objavljuje dobiva sve više kritika od onih koji misle da je takav koncept lutke za seks opasan. Kritičari tvrde da bi u konačnici takva lutka mogla dovesti do porasti nasilja nad ženama, jer bi korisnici mogli prakticirati seksualni napad na lutki da bi zatim prešli na stvarne žene. No direktor McMullen kaže kako su kritičari njihove Harmony sve krivo shvatili.

On njihovog seks robota vidi kao stroj za utješan razgovor kao Appleov Siri, iako će uz tješenje njihov robot moći voditi i zavodljive razgovore kao i pričati proste šale. "Najgore što vam može učiniti je da vas uvrijedi", objašnjava direktor. "Cijela ideja robota namijenjenog za seks je vrlo suvremena i rubna, shvaćam to. No Harmony je sofisticiran komad tehnologije, a njezin osnovni dizajn je da razgovara", kazao je McMullen za San Diego Union Tribune.

Za optužbe da ovakva seks lutka s umjetnom inteligencijom uznemirujuće zadire u neki oblik ženskog seksualnog ropstva, McMullen tvrdi da su apsurdne. "Ovo nije dizajnirano kako bi zamijenilo ikoga ili da bi promicalo objektifikaciju žena. Roboti nemaju svoja prava. Može li moj toster odbiti da mi tostira kruh. Može li moj Tesla automobil odbiti da me vozi na posao svako jutro?", kazao je. Harmony se smatra najnaprednijim čovjekolikim robotom koji je ikad napravljen, a programirana je da prestane govoriti ako se u razgovoru pojave teme ubojstva ili nasilja.

Ovakav robot neće biti jeftin, koštat će oko 63.000 kuna. Tvrtka majka Abyss Creations koja proizvodi silikonske lutke već dvadeset godina, tvrdi kako unatoč bezbrojnim varijacijama i prilagodbama ne proizvode lutke s amputacijama, deformacijama ili ožiljcima. Najviše je zahtjeva za ženskim lutkama, ali imaju u ponudi i muške i transrodne opcije. Direktor kaže kako već sada imaju 12-tjedni zastoj u narudžbama.

McMullen je rekao kako je oduvijek imao želju pogurati realističnost svojih proizvoda prema interakciji s ljudima, no do sada nije postojala tako sofisticirana tehnologija. Sve do nedavno, nakon što je tehnologija napredovala nastala je Harmony kao rezultat trogodišnjih eksperimenata.

"Ono što mi radimo je da stvaramo iskustvo koje je dijelom zabava, dijelom veza, a dijelom politika novog kursa", kazao je McMullen.

 

Just a handful of the beautiful options we offer for #Realdoll faces. Which one would you pick?

A post shared by RealDoll (@abyssrealdoll) on Oct 26, 2016 at 10:02am PDT

seks

SAD

100posto bizarno

robotika

seks robot

Realdolls

Podijeli članak