Voli svoju djecu, ali neku odgajaju i rođaci

S 13 je na svijet donijela prve blizance, a do 39. godine rodila je čak 44 djece


Dolores Drvodelić
12.11.2017.09:40
S 13 je na svijet donijela prve blizance, a do 39. godine rodila je čak 44 djece
Screenshot

sažeto

Mariam je od 13. godine na svijet donijela čak 44 djece, od kojih je preživjelo njih 38


Dolores Drvodelić
12.11.2017.09:40

Mariam Nabatanzi iz Ugande ima 39 godina i vjerojatno je najplodnija žena na svijetu. Naime, Mariam je rodila čak 44 djece, od kojih je 38 poživjelo. Iako kaže da je kao djevojčica sanjala o tome da bude majka šestero djece, to je ostvarila s prve tri trudnoće, jer je na svijet donosila blizance. Blizance je dobila još jednom, a s četvorkama je zatrudnjela triput, triput s trojkama, dok su trudnoće s jednim djetetom bile iznimka. Dijagnosticirali su joj hormonalni poremećaj hiperovulacije.

Majka kaže kako je u nekoliko navrata odlazila liječnicima da bi nekako zaustavili njezine višestruke trudnoće, no kazali su joj da bi bilo kakva vrsta operacije bila opasnija po njeno zdravlje, nego što je rađanje zdrave djece. Kaže i kako je pokušala s kontracepcijom, no ona jednostavno na njeno tijelo nema utjecaja.

Screenshot

Ugandanskim medijima rekla je kako njena povećana plodnost nije čudo, već jednostavno genetika. Njezin otac napravio je 45 djece različitim ženama, a one su rađale blizance, trojke i četvorke. Mariam je uvjerena kako je plodnost naslijedila od oca.

Od svoje 13. godine, kad ju je otac udao za starijeg muškarca, na svijet je donijela deset djevojčica i 28 dječaka (ne računamo li mrtvorođenčad). Iako voli svu svoju djecu, neke je, zbog teških životnih uvjeta dala na usvajanje, a neke je dala na skrb rođacima.

Novinar, koji je snimao intervju s Nabatanzi upitao ju je kako je djeci dodjeljivala imena. Kazala je da je prvo kupila knjigu s imenima, iz koje je crpla inspiraciju, no uzela je i neka imena karakterističnih za katoličku vjeru njenog supruga, kako i za njenu, islamsku vjeru. Međutim, neku je djecu nazvala i po likovima iz njenih omiljenih filmova, pa tako ima Desmonda, Elliota i Genevieve.

Iako nije ulazila u detalje odnosa sa suprugom, kazala je kako je nasilan i neodgovoran te da ih je napustio. Dodala je da sve što djeca i ona imaju proizlazi iz njenog rada, a kako on ne pomaže čak niti sa školarinama. Ovu je obitelj doista teško hraniti. Primjerice, na dan im je potrebno 22 kilograma brašna, sedam kilograma graha i 2 i pol kilograma šećera.

Poručila je majkama da im djeca uvijek budu na prvom mjestu, jer je ona sama uvjerena u to da je otac ne bi udao tako mladu da ih njezina majka nije napustila.

djeca

obitelj

blizanci

trojke

Mariam Nabatanzi

četvorke

Podijeli članak