'Kao udar munje dvaput na isto mjesto'

Sestri i bratu u roku od dva tjedna dijagnosticirana ista vrsta rijetkog tumora na mozgu, i liječnici u šoku


100posto
12.02.2019.08:00
Sestri i bratu u roku od dva tjedna dijagnosticirana ista vrsta rijetkog tumora na mozgu, i liječnici u šoku
Facebook

sažeto

'To je neka vrsta blagoslova da su dijagnosticirani zajedno jer su sada na ovom putovanju zajedno', rekla je njihova majka


100posto
12.02.2019.08:00

U svibnju 2018. Kalea Avery (6) je dobila strašnu dijagnozu: rijedak, kancerogeni tumor koji raste na stražnjem dijelu njezinog mozga, meduloblastom. Nakon što je primljena u bolnicu kako bi kirurzi uklonili tumor, njezin petogodišnji brat Noah počeo je osjećati slične simptome.

Doktori su i njemu napravili magnetsku rezonancu i otkrili da i dječak ima isti tumor koji raste u istom području mozga kao i kod njegove sestre, piše Daily Mail.

Liječnici su apsolutno zapanjeni onim što opisuju kao 'udar munje dva puta na isto mjesto' i vjeruju da brat i sestra mogu imati genetsko stanje koje ih predisponira za rak mozga.

Supruga i ja smo bili u totalnom šoku, slomljeni. Kako je moguće da se u 14 dana otkrije da dvoje djece ima isti tumor? Kako se to dogodi?

Noah i Kalea dobili su različite terapije u dječjoj bolnici Los Angeles zbog svoje dobi. Budući da je Noah dijagnosticiran s rakom u dobi od četiri godine, primio je šest mjeseci kemoterapije i trenutno je u remisiji.

 
 
 
View this post on Instagram

Noah was supposed to be starting round 3 of chemo today, but after getting lab work done this morning, and his WBC and ANC dropping again, it’s been postponed. So tomorrow, both kids go back for clinic visits and blood work, and we’re hoping Noah can start at the end of the week. Learning from these kids how to roll with the punches and live in the present. Cancer is such an emotional roller coaster, I was kicking and screaming inside my head, not wanting to go back to the hospital bc we have had the best 2 weeks home together, but when we got the news his counts had dropped and we weren’t being admitted, I was almost in tears out of frustration. But then, these kids were smiling and playing, and well, we just roll with it and keep fighting on #gogold #medulloblastomaawareness #childhoodcancerawareness #fightlikenono #fightlikekalea #NEGU

A post shared by Fight Like The Avery’s (@fight.like.the.averys) on Sep 4, 2018 at 12:41pm PDT

U međuvremenu, Kalea je prošla šest tjedana zračenja i trenutno je u sedmom od 11 mjeseci tijekom kojih mora ići na kemoterapiju. 

"To je neka vrsta blagoslova da su dijagnosticirani zajedno jer su sada na ovom putovanju zajedno i oni su tu jedan za drugog na način na koji to nitko drugi ne može biti", rekla je njihova majka.

tumor

braća

newsletter

Prijavite se na Newsletter