video: SVE OPASNIJI I BIZARNIJI trendovi među mladima

Skupljaju lajkove na fotografijama s grobova, snimaju se s nogom na gasu jureći 200 na sat i vozeći u suprotnom smjeru: 'Bolesno, što klincima danas pada na pamet'


Mia Peretić
09.09.2019.11:55
Skupljaju lajkove na fotografijama s grobova, snimaju se s nogom na gasu jureći 200 na sat i vozeći u suprotnom smjeru: 'Bolesno, što klincima danas pada na pamet'
Profimedia / ilustracija

sažeto

Fotke s groblja, snimanje utrkivanja u suprotnom smjeru, polijevanje vrelom vodom...Što je sljedeće?


Mia Peretić
09.09.2019.11:55

Bizarnim trendovima na društvenim mrežama nema kraja, a da su nama i našim klincima bliže nego ikada dokazuje posljednji slučaj iz susjedstva.

Skupljanje lajkova na fotografijama s grobova

Naime, čini se da je među mladima u Srbiji trenutno vrlo popularno objavljivati fotografije s groblja i temeljem njih skupljati lajkove, što pokazuje slučaj jedne srednjoškolke koja je objavila fotografiju na kojoj opušteno leži na nečijem grobu. 

Luka Grelanc/CROPIX

Ovo je samo posljednji u nizu neprimjerenih pokušaja privlačenja pozornosti u virtualnom svijetu, no osim što je moralno krajnje upitan, uglavnom je bezopasan što se nikako ne može reći za izazov o kojem su srpski mediji pisali u kolovozu ove godine.

Noga na gas, 200 na sat i prelazak u suprotan smjer

Za velik broj prometnih nesreća u kojima je bilo poginulih, osim alkoholiziranih voozača odgovorni su bili i oni nemarni, a sumnja se da je uzrok nekih od nesreća bio i novi izazov na društvenim mrežama, u kojem su najviše sudjelovali upravo mladi.

"Sada mi prijateljica priča za novi trend na Instagramu, pun gas. Fora je da se voziš oko 200km/h i pređeš u suprotan smjer, tako voziš i snimaš se. Nije čudno da je samo u srpnju poginulo 46 osoba. Bolesno, što klincima danas pada na pamet!", piše jedna korisnica Twittera, objašnjavajući opasan 'izazov'.

Dakle, radi se o tome da automobil treba 'natjerati' do brzine od 200 kilometara na sat, preći u suprotnu traku, sve snimiti i objaviti na nekoj od društvenih mreža. 

Pojava ovakvih opasnih trendova u našoj blizini ne treba previše čuditi s obzirom na to da društvene mreže brišu udaljenosti i granice, te nešto što je viralno i popularno u, recimo, Ujedinjenom Kraljevstvu, sutra bez problema može postati trendy u Hrvatskoj. 

FOTO: RODITELJI OPREZ, IZAZOVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SU SMRTONOSNI

Neki od tih modernih izazova uključuju paljenje tijela, polijevanje vrelom vodom, povraćanje i samoozljeđivanje, a mnogo je primjera koji pokazuju da suludo izmišljanje novih trendova i nadmetanje za nečije odobravanje, odnosno gumbić 'like', može imati i tragičan ishod. Samo je jedna nepromišljena odluka dovoljna za posljedice koje će osjećati čitavog života ili za onaj najgori scenarij iz kojeg nema povratka, stoga roditelji, pazite na sadržaj koji vaša djeca konzumiraju na društvenim mrežama.

Instagram

društvene mreže

twitter

mladi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter