I pedijatri upozoravaju

Šokantna poruka majke: Nemojte ostavljati dijete samo s bočicom jer je to iznimno opasno, moj sin se tako ugušio


100posto
16.03.2019.13:00
Šokantna poruka majke: Nemojte ostavljati dijete samo s bočicom jer je to iznimno opasno, moj sin se tako ugušio
iStock

sažeto

Četveromjesečnog Alexa ostavili su s bočicom bez nadzora. Mlijeko mu je dospjelo u pluća


100posto
16.03.2019.13:00

Chloe Masters je izgubila četveromjesečnog sina Alexa. Mrtvozornik iz Velike Britanije potvrdio je da je beba umrla od gušenja mlijekom iz bočice jer je bila bez nadzora. Masters je patila je od teških bolova u leđima, pa je preko noći ostavila dijete kumi, Claire Sawyer.

Prema BBC-u, kada je mama ispitivala Sawyer o tragičnoj noći, kuma je rekla da je zaspala nakon što mu je dala bocu mlijeka na sofi. No na saslušanju je izjavila da je Alexa ostavila u autosjedalici dok je pio mlijeko iz boce i pokrila ga dekicom. Kada se probudila nakon 30 minuta, otkrila je da se beba nagnula preko sjedala, da ne diše, i ima dekicu preko lica.

Alex je umro ubrzo nakon što je primljen u bolnicu okruga Lincoln u Engleskoj.

Obdukcijski pregled pokazao je da mu je mlijeko dospjelo u pluća.

"Bio je moj svijet. Uvijek je bio sretan i nasmijan. Nikad, nikada, nikada, ne ostavljajte bočicu bez kontrole pod bilo kakvim okolnostima. Ljudi mogu izgubiti koncentraciju", poručila je neutješna majka.

iStock

Do gušenja može doći kada beba zaspi prije nego što popije bočicu. To je zato što umjesto da proguta, beba može udahnuti tekućinu.

Američka akademija za pedijatriju kaže da roditelji nikada ne bi trebali davati bocu i ostaviti dijete da se hrani samo.

"Ne samo da ćeš propustiti priliku da se povežeš s njom dok se hrani, nego postoji i opasnost da će se ona ugušiti ili će boca iskočiti. Podupiranje bočice također povećava rizik od upale uha. Ne preporučujemo uređaje za držanje bočice u ustima djeteta - mogli bi biti opasni", napisali su u priopćenju.

beba

gušenje

mlijeko

bočica

newsletter

Prijavite se na Newsletter