Krležina Seksoteka

Sponzoruše imaju klinički problem koji je potrebno psihološki liječiti i dobro je započeti što prije kako bi bilo što manje nepopravljivih posljedica


100posto
17.08.2019.21:00
Sponzoruše imaju klinički problem koji je potrebno psihološki liječiti i dobro je započeti što prije kako bi bilo što manje nepopravljivih posljedica
Darko Tomaš/CROPIX

sažeto

Žene s kojima nema praznog hoda i koje uvijek znaju što žele su seksualno najzdravije, piše Marina Krleža


100posto
17.08.2019.21:00

Svojedobno sam pisala o tome kako, kada i s kim žene svršavaju,  a pisala sam i o vrstama ženskog orgazma. Danas se želim pozabaviti ženskim ponašanjem u kontekstu seksualnog davanja i primanja.

Volim naglasiti da, kad su statistike u pitanju, riječ "prvenstveno" znači omjer od 50% i više, baš kao i riječ "većina". Svatko od nas zna je li u ljubavnoj vezi prvenstveno zato da daje ili da prima ljubav. Tu smo različiti i izbor je na nama. Taj izbor je često, velikim dijelom, nesvjestan, ali svatko ga može osvijestiti. Kad je seksualnost u pitanju, svatko također zna je li prvenstveno seksualni giver (davatelj) ili taker (primatelj). Usrećuje li nas više kad vidimo seksualno zadovoljstvo na licu druge osobe ili pak u seks ulazimo prvenstveno zato da bismo primili užitak.

Žene sam u tom kontekstu podijelila u tri skupine. U prvu skupinu spadaju žene koje primarno vole davati. Tu spadaju žene koje u seksu ne uživaju onoliko koliko bi mogle i trebale, nego to čine zato da bi zadovoljile drugu stranu. To mogu biti žene koje imaju psihičko-socijalne blokade koje uključuju nedostatnu integraciju u društvo zbog neadekvatnog odgoja ili pak nedostatak roditeljske pažnje i ljubavi u djetinjstvu ili mladosti, ne shvaćajući da je seks uzajamno primanje i davanje, a ne vožnja jednosmjernom ulicom (takva vožnja zove se masturbacija).

Tu spadaju i žene kojima građa spolnog organa ne dopušta da prilikom penetracije dožive orgazam, ali ne pomaže ni stimulacija klitorisa usnama, rukom ili seksualnom igračkom. Tu spadaju žene koje nose traume psihičkog ili fizičkog zlostavljanja i nisu uspjele s masturbacijskog klitorisnog orgazma imati transfer na seksualni vaginalni orgazam.

iStock

Tu spadaju i prostitutke i sponzoruše. Potonje nerado tako nazivam jer je to nesvjesni emocionalni deficit - dajete seks u zamjenu za materijalnu sigurnost, što je, također, klinički problem koji je potrebno psihološki liječiti i dobro je započeti što prije kako bi bilo što manje nepopravljivih posljedica. Smatram da ova vrsta liječenja može biti itekako uspješna kroz najobičniju psihoterapiju sa stručnjakom kakva se može dobiti na uputnicu od strane liječnika opće prakse.

Ako ne znate primiti u seksu, onda je bolje ne imati seks jer davati vlastito tijelo zato što to želi netko od vas, nema smisla ni svrhu.

Cijenite svoje tijelo dovoljno i priuštite mu ono što ga veseli i od čega imate podražajne koristi. Ako osjećate da u seksu ne primate onoliko koliko dajete, tada se radije prepustite masturbaciji ili naprosto pronađite partnera koji će vas dovoljno uzbuđivati da od njega primite seksualni užitak.

Idemo na drugu skupinu žena. To su one koje vole prvenstveno primati. Ako volite primiti u omjeru od 50% i više u odnosu na davanje, zdrava ste seksualna žena. Tu spadaju žene koje vole primiti oralni seks i lako svršavaju pritom. Tu spadaju žene koje vole da muškarac vodi u penetraciji, da im bude na usluzi.

Vole biti dobro poseksane vaginalno, analno, oralno ili ručno pa im je potreban aktivan i dinamičan muškarac. Vole da ih muškarac penetrira ili stimulira sve dok ne dođu do orgazma jer su upravo zato i krenule u seks - da dobiju užitak. Ako si ga pritom priušti i partner, tim bolje. Da se razumijemo, ove žene itekako znaju dati ljubav, samo što im davanje ljubavi ne ide nužno kroz seks, nego to čine na razne druge načine u ljubavnom odnosu.

Naposljetku, postoje žene koje primarno vole uzeti i te žene smatram seksualno najzdravijima. To su žene koje preferiraju sjesti na muškarca i same se dovesti do orgazma tako da određuju dinamiku i dubinu.

To su žene koje se u svakom položaju vole same nasjedati na penis jer određuju svoj kut i ritam. To su žene s kojima nema praznog hoda i koje uvijek znaju što žele. Ove su žene kompatibilnije s pasivnijim muškarcima, ali se mogu posve dobro slagati i s dominantnima.

Boris Kovačev / CROPIX

Dominantan muškarac nije im nužno potreban jer u svakom trenutku mogu same preuzeti dominaciju. Idealan partner im je pasivniji, onaj koji se voli tretirati kao objekt za žensko zadovoljstvo, bez stavljanja ega u pitanje po premisama zadanog patrijarhata u kojem muškarac treba biti dominantna jedinka u svemu pa tako i u seksu. To su žene koje najbolje znaju kakva veličina i širina penisa im je potrebna da bi svršile i ako to nemaju, rađe ne ulaze u seks jer unaprijed znaju da neće dobiti što žele.

To, naravno, ne znači da su takve žene ljubavno najsretnije ili da su i po čemu bolje od druge dvije skupine žena jer seksualna ispunjenost nije nužno relevantna za opću kvalitetu života i sreću. Kvalitetan život splet je socijalnih, edukativnih, psiholoških, emocionalnih i raznih drugih vještina.

U koju kategoriju vi spadate ako ste žena? Ako pak ste muškarac, u koju kategoriju spada vaša partnerica?

Više o ovoj i sličnim temama pročitajte na SEKSOTECI.

Seksotekin YouTube: https://bit.ly/2PFakLB

Seksotekin Instagram: instagram.com/seksoteka/

Seksotekin LinkedIn: www.linkedin.com/company/seksoteka

Seksotekin Facebook: www.facebook.com/seksoteka  

Marinin Facebook: www.facebook.com/marinakrleza

žene

Marina Krleža

žena

orgazam

Krležina Seksoteka

seksualna edukacija

seksolog

ženska seksualnost

užitak

newsletter

Prijavite se na Newsletter