FOTO: Ogorčena mama objavila fotografije

Sramota što nam djeca jedu u vrtićima: 'Zar je ovo obrok za 590 kuna koliko plaćam svaki mjesec!?'


Vjekoslav Paun
21.01.2018.11:40
Sramota što nam djeca jedu u vrtićima: 'Zar je ovo obrok za 590 kuna koliko plaćam svaki mjesec!?'
Ilustracija/Facebook/Profimedia

sažeto

Jedna mama iz Velike Gorice objavila je na društvenoj mreži sramotan obrok svog djeteta koje je dobilo u vrtiću


Vjekoslav Paun
21.01.2018.11:40

I dok je u vrtićima u Gradu Zagrebu već standardno bitka oko "jednog keksa za užinu", a što mogu potvrditi vlastitim iskustvom iz vrtića u koje mi dijete ide, čini se da ništa nije bolje niti u ostalim gradovima, pa i u ovom najbližem metropoli - Velikoj Gorici.

"Čaše", "kartonske kutije, "maramice", "bojice za crtanje", sve je to što nesretne i premalo plaćene odgajateljice "žicaju" roditelje, slika je to koja se ne mijenja, dapače, koja postaje sve očajnija.

U situaciji u kojoj svaki normalan mlađi radno sposoban građanin gleda "raspored letova za Irsku", jer nikako dočekati pronatalitetnu politiku koja bi jamčila nešto konkretnije, dugoročnije od "soma eura obećanja" po rođenom djetetu, posljednji potez koji izdvajamo također nikako ne ide na ruku zadržavanja mladih i radno sposobnih.

Facebook

"Danas je moja kćer ovo dobila za užinu u jednom velikogoričkom vrtiću. Također tete svako malo mole roditelje za maramice, čaše i slično, što nije njihov posao i smatram da ih se tako samo ponižava. Nisu dovoljni uvjeti u kojima rade i članci u kojima ih se proziva da se igraju na poslu. Zanima me kuda ide 590 kn koje plaćam svaki mjesec, da bi se dobio ovakav obrok i tete svele na razinu nekog tko mora prositi? Sramota!", napisala je jedna gospođa na Facebooku iz Velike Gorice, što je bio samo okidač za "lavinu" komentara koja je uslijedila.

Nakon toga se javio i jedan otac koji je također priložio sličnu fotografiju na Facebooku.

"Jos jedan VG vrtić i gablec nakon buđenja za dijete od dvije godine. Čekam da se očituju na mail koji im je poslan, a nakon toga ću objaviti i koji vrtić!"

Facebook

Društvene mreže su eksplodirale nakon objavljenih fotografija.

"Upisala sam dijete u vrtić i još sam u šoku. Na njih 20 dobiju dvije jabuke i tri mandarine", napisala je jedna mama.

One najhrabrije odgajateljice znale su i prosvjedovati pred Gradskom upravom u Zagrebu, ukazivale su na problem rada u grupama s čak tridesetero djece.

Na prostoru manjem nego što ga po standardima Europske unije imaju koke u kokošinjcu, u grupama se nalazi i po tridesetak djece, no umjesto potpore od gradonačelnika, ovaj ih je prozvao "neradnicama" i tako obezvrijedio 2500 odgajatelja.

"Lijepa naša Hrvatska", dobro je napisao jedan u komentarima...

vrtić

tete u vrtićima

djeca u vrtićima

Podijeli članak