VIDEO: Zar je moguće da su tako reagirali?

Testirali smo kodeks odijevanja: Šokantno otkriće nakon što smo obišli sve važnije institucije


Vid Barić
11.08.2017.14:25
Testirali smo kodeks odijevanja: Šokantno otkriće nakon što smo obišli sve važnije institucije

sažeto

Naš novinar upustio se u istraživačku misiju koja je podrazumijevala posjete državnim i drugim institucijama. Htjeli smo vidjeti što se događa ako u kratkim hlačicama posjetimo Trgovački sud, Gradsko poglavarstvo, katedralu...


Vid Barić
11.08.2017.14:25

Klimatske promjene su stvarnost i u to više - osim ako niste Donald Trump - ne bi trebali sumnjati. Glečeri se tope, Antartik se povlači, a Hrvatsku je posljednjih dana zatekao i toplinski val kojega su, sasvim prikladno, prozvali Luciferom. Živa na termometru se opasno približavala, ako ne i prelazila, 40 stupnjeva Celzijusa.

Istražili smo jesu li se s podizanjem žive na termometru opustili u institucijama koje počesto zahtijevaju minimum onoga što nazivaju kodeksom odijevanja. Za muškarce to uključuje i nošenje dugih hlača. Na +35 stupnjeva.

Mi smo krenuli u obilazak institucija u izdanju za plažu i iznenadili smo se koliko su nas lijepo primili. Prije nego li smo krenuli u akciju, mnogi su nas upozoravali kako se tako opušteni nećemo moći niti približiti velevažnim institucijama. Mi smo, s druge strane, sve uvjeravali da se poštovanje institucijama izražava npr. plaćanjem poreza, pristojnošću, osmijehom i normalnim ponašanjem, a ne načinom odijevanja.

I pogodite što, ispalo je da smo bili u pravu! Institucije su na vreli zagrebački dan bile vrlo, vrlo opuštene, a gospodin u Trgovačkom sudu nas je čak i ispratio do pisarnice.

Nastave li se ovakve temperature, mi ne samo da ćemo potpuno odustati od dress codea, već ćemo uvesti i popodnevnu siestu :).

Vremena se mijenjaju...

klimatske promjene

dress code

100posto video

Podijeli članak