Što bi dale da smo na njenom mjestu

Tko je Sophie, supruga Justina Trudeaua ?


Valerija Bebek
14.03.2017.12:15
Tko je Sophie, supruga Justina Trudeaua ?
Reuters

sažeto

Upoznali su se 2003. godine, na prvom spoju pjevali su karaoke. Godinu dana nakon toga su se vjenčali


Valerija Bebek
14.03.2017.12:15

Kanadski premijer Justin Trudeau (45) postao je omiljen političar širom svijeta zbog svog pozitivnog stava prema izbjeglicama, LGTB zajednici i ženskim pravima. Osim toga, mladi premijer našao se na mnogim listama najseksi političara, a Vogue ga je uvrstio na svoj popis 'Najseksi muškaraca'. No, malo toga se zna o njegovoj supruzi Sophie Grégoire Trudeau (41).

Kanadski premijer mnogo puta je za sebe rekao da je feminist, a njegov kabinet čine žene isto kao i muškarci. Sophie je također sudjelovala u raznim kampanjama o jednakosti spolova, a nacionalna je ambasadorica inicijative 'Zato što sam djevojka' (Because I Am a Girl).

Reuters

Rođena je u Sainte-Adèle, Quebec, a odrasla u gradu Mount Royal u blizini Montreala. Jedino je dijete trgovca Jeana Grégoirea i Estelle Blais, medicinske sestre.

"Otac i stric su utjecali na moje rano shvaćanje toga što znači biti feminist. Oni su mi izgradili samopouzdanje oko izgleda i moje fizičke snage", izjavila je Sophie za Fashion magazine, piše The Independant.

Nije joj odogovorio na e-mail

Diplomu prvostupnika iz komunikacija stekla je na prestižnom McGill Sveučilištu u Montrealu. Prvi posao dobila je u novinskoj redakciji, nakon toga radila je kao prezenterica na lokalnoj televiziji. Otvoreno je priznala kako se u mladosti borila s bulimijom, a za pobjedu nad tim poremećajem u prehrani zahvalna je i obitelji, koja joj je bila velika podrška.

Reuters

Reuters

Sophie i Justin su se formalno upoznali 2003. godine, kada su zajedno vodili dobrotvorni bal, za dječiju fondaciju Starlight Children. Iako su se upoznali prije 14 godina, Sophie poznaje Justinovu obitelj odavno. Bila je prijateljica s Justinovim najmlađim bratom Michelom, koji je poginuo u lavini 1998. u dobi od 23 godine.

Sophie je primijetila kemiju među njima, zajedno su se smijali i šalili. "Shvatila sam da je on netko koga trebam shvatiti ozbiljno", rekla je za kanadski časopis Chatelaine. Poslala mu je e-mail nekoliko dana nakon prvog susreta. Justin se nije proslavio, nije joj odgovorio na poruku. No, slučajno su se sreli tog ljeta, i zatim ju je pozvao na spoj. Izašli su u afganistanski restoran i zatim u karaoke bar. Tamo su jedan drugome pjevali pjesme Eltona Johna i Beatlesa u odvojenom separeu.

Na prvom spoju je znao da je Sophie prava

Trudeau je za isti časopis rekao kako je već na prvom spoju znao da je Sophie prava za njega. "Prvo, vidjeli ste njene fotografije, apsolutno je prekrasna. No uz to ona je slatka, realna i inteligentna", rekao je.

Reuters

Reuters

"Pa bilo je i vrijeme da si stigla. Čekam te 32 godine i počeo sam vjerovati da nikad nećeš doći. Čekam te cijeli život. Ti si ta!" , rekao joj je na kraju prvog izlaska. Na dan vjenčanja Sophie je u crkvu stigla u Rolls-Royce Phantomu. Nakon ceremonije par se odvezao u Marcedesu 300SL iz 1960. prema hotelu Le St-James u Montrealu.

Te iste 2004. godine, Sophie je komentirala Justinovu mogućnost rada u politici. "Znam da je to možda njegov put, a možda nije. Za mene je to predaleko da se emotivno angažiram po tom pitanju. No, potpuno vjerujem da ćemo se moći nositi s time i adaptirati", rekla je Sophie.

Supruga kanadskog premijera prati ga u svim formalnim primanjima, ali sudjeluje i u ležernijim događajima, poput filmskih premijera.

Par ima troje djece Ellu-Grace (8), Hadriena (3), i Xaviera (9). Osim dobrotvornog rada i angažmanom u promicanju ljudskih prava. Sophie je certificirana instruktorica joge, a u slobodno vrijeme slika. Par s djecom često uživa u sportu od bicikliranja, skijanja i kanuiranje.

Kanada

Justin Trudeau

kanadski premijer

Sophie Grégoire Trudeau

Podijeli članak