Rođene su kao muškarci i pomiču granice

Ines je prva transrodna Playboyeva zečica, a Sophie balerina na Kraljevskoj akademiji


Valerija Bebek
22.10.2017.21:45
Ines je prva transrodna Playboyeva zečica, a Sophie balerina na Kraljevskoj akademiji
Instagram / Profimedia

sažeto

'Bojala sam se da nikada neću naći dečka, da će me svi smatrati čudnom', Ines Rau je supermodel, a 2014. je odlučila javno progovoriti o svojoj promjeni spola


Valerija Bebek
22.10.2017.21:45

Francuski model Ines Rau (26) proglašena je za Playboyevu zečicu i time postala prva transrodna Playmate. Ines je prije ove titule ostvarila zavidnu karijeru u modi, pogotovo u Italiji i Francuskoj. Za Playboy pozirala je u jednostavnom bijelom setu donjeg rublja, s tenisicama i čarapama.

"Kada sam pozirala na tom snimanju, razmišljala sam o svim teškim danima iz svog djetinjstva. Jako me veseli sve što mi se sad događa. Kroz glavu mi je prolazilo: 'Zar ću stvarno ja biti Playmate - ja?' To je najljepši kompliment koji sam ikad dobila. Kao da je ogroman buket ruža", ispričala je Ines za People.

Rau se i ranije pojavila na stranicama Playboya, kada je 2014. sudjelovala u zajedničkom fotografiranju na temu rodnog identiteta. No kako se tada u časopisu pojavila s drugim modelima nije dobila status Playmate, sve do ovog solo snimanja.

Izdanje Playboya iz svibnja 2014. s njezinom pričom, za Ines je u stvari 'izlazak iz ormara'. "Tako sam to  proslavila, u stvari. Dugo vremena sam živjela tako da nisam govorila kako sam transrodna. Dogodilo se to davno i skoro sam i zaboravila. Bojala sam se da nikada neću naći dečka, da će me svi smatrati čudnom. Ali onda sam rekla - čekaj trebala bi biti ono što jesi. I to je spas - da možeš reći istinu o sebi. Ljudi koji te odbiju, nisu te ni vrijedni", objasnila je Ines. Sva ta iskrenost, za nju, nije o tome hoće li ju netko zavoljeti, nego da pokaže ljubav sama prema sebi.

 

DISNEY PRINCESS REALNESS. COME PLAY IN THE JUNGLE WITH ME

A post shared by INES RAU (@supa_ines) on Aug 12, 2017 at 1:37am PDT

 

CLOSE UP OF ONE OF THE IMAGES FROM ANTIDOTE? FANTASY ISSUE SHOT BY AMAZING YANN WEBER. @messikajewelry

A post shared by INES RAU (@supa_ines) on Sep 22, 2017 at 10:57am PDT

Ostavila je automobilske trke i počela plesati balet

Prva transrodna balerina koja je prošla na ispitu Royal Ballet Academy je Sophie Rebecca (37) iz Leedsa. Ova IT stručnjakinja prije samo dvije godine je započela s prijelazom i od tada je pokorila svijet plesa. Prije toga vozila je auto utrke i s promjenom spola napravila velik zaokret u svojim aktivnostima.

"Prije nego sam započela s prijelazom, ostalim ljudima sam se činila kao tipičan frajer, zanimale su me auto trke i oružje", kazala je Sophie. No od malih nogu znala je da je žena zarobljena u krivom tijelu. I ranije je krenula na balet, ali učili su je muške pokrete, tek nakon što je počela piti hormone podučavaju je kao ženu.

Profimedia

Oduvijek je htjela plesati, otkako je kao malena vidjela balet Orašar znala je da će jednog dana plesati. "Otkako sam krenula na balet i uzimam ženske hormone moj život se potpuno izmijenio, konačno sam sretna u vlastitoj koži. Saznanje da više neću biti muškarac je nevjerojatno. Nikad nisam bila muškarac, samo sam rođena tako", kazala je Sophie.

Profimedia

Profimedia

Playboy

balet

promjena spola

transrodnost

Ines Rau

Podijeli članak