Strašna tragedija potresa Britaniju

Trudnica je očajnički tražila carski rez, ali doktori su ignorirali sve komplikacije i dogodilo se najgore


100posto
20.02.2019.18:00
Trudnica je očajnički tražila carski rez, ali doktori su ignorirali sve komplikacije i dogodilo se najgore
iStock

sažeto

Dječak je nakon dugo muke došao na svijet prirodnim putem pri čemu mu je medicinskim instrumentima teško oštećen mozak


100posto
20.02.2019.18:00

Noćna mora svake trudnice je da prilikom poroda dođe do komplikacija koje bi, u najgorem slučaju, mogle završiti fatalno za njezino dijete. Još je i gore kad se u takvim tragičnim situacijama krivica može pripisati ljudskom faktoru.

Upravo se to, najgore, dogodilo bračnom paru Clark koji je izgubio svog sina svega par dana nakon što je došao na svijet zbog nemara bolnice.

Najteža odluka u životu

Tijekom poroda dječak je, naime, pretrpio ozbiljne ozljede mozga koje je mrtvozornik pripisao liječničkom timu koji je vodio isti. 

iStock

Par dana nakon toga dječaku je ustanovljena klinička smrt zbog koje više nije bio niti bi ikad bio sposoban samostalno disati. Njegovi su roditelji bili prisiljeni donijeti najtežu odluku u svom životu, skinuti svoje tek rođeno dijete s aparata.

Neočekivane komplikacije

Nakon što su mladoj trudnici neočekivano popucale membrane, obratila se liječnicima za pomoć. Babica koja ju je zaprimila odlučila je da je opasnost od infekcija manja od rizika koje bi donio porod carskim rezom te je svojoj pacijentici, iako je ona inzistirala na carskom, uporno govorila kako joj taj zahvat nije potreban.

Situacija je postajala sve gora. Roditelji su i dalje inzistirali na carskom rezu, ali je dječak na kraju na svijet ipak došao prirodnim putem pri čemu mu je medicinskim instrumentima tijekom poroda teško oštećen mozak.

Nakon što je rođen nije disao 26 minuta. Istraga je pokazala kako je umro zbog pojedinačnih propusta određenih zaposlenika bolnice, piše The Sun. „Svi su uključeni djelatnici u jednom trenutku znali da nešto nije u redu, ali ne postoje indicije da je uprava bolnice bila upoznata sa situacijom“, ističe istražitelj.

Neutješni roditelji

iStock

„Naš je Sebastian bio naše prvo i jako voljeno dijete“, započinju roditelji. „Bio je nevjerojatno jak, velik, snažan i prekrasan dječak valovite kose. Otvorio nam je vidike, zbog njega smo spoznali da postoji ljubav kakvu nismo mogli niti zamišljati.“

Sebastian je, nastavljaju, prije poroda bio potpuno zdrava beba i sigurni su da su njihovi životi uništeni zbog propusta zdravstvenog osoblja te da bi njihov sin bio još uvijek živ da je osoblje pravovremeno reagiralo.

Bolnicu optužuju što nisu poslušali njihove opetovane zahtjeve za carskim porodom, no to mladu majku nije spriječilo da na početku sebe krivi za sinovu smrt.

'Jako nam je žao'

Nitko joj, naime, niti dva tjedna nakon tragedije nije javio da njezino dijete nije umrlo prirodnim putem, a zatim je primila pismo u kojem joj se jedna medicinskih sestara ispričava što su je iznevjerili.

Nakon provedene temeljne istrage bolnici nije preostalo drugo nego priznati svoju krivicu te ponuditi svoju iskrenu ispriku zbog propusta do kojih je došlo s njihove strane, a koji su doveli do tragičnog kraja tek rođenog djeteta.

porod

komplikacije

newsletter

Prijavite se na Newsletter