Spašene sestre iz obitelji strave

U bolnici su prvi put vidjele čistu odjeću, doktori su ostali šokirani kada su shvatili što su jele kod kuće


100posto
28.11.2019.19:00
U bolnici su prvi put vidjele čistu odjeću, doktori su ostali šokirani kada su shvatili što su jele kod kuće
Profimedia / Ilustracija

sažeto

Majka, koja je živjela s njima, sav je novac trošila na alkohol, susjedi su konačno prijavili sve policiji


100posto
28.11.2019.19:00

Dvije djevojčice živjele su u stravičnim uvjetima, toliko lošim da je i policija šokirana. Zanemarene sestre iz Ukrajine spašene su iz kuće horora, u kojoj su bile toliko izgladnjivane da su jele tapete i stiropor.

Dijana (5) i Anja (1) živjele su s majkom i njezinim dečkom u stanu u Dnjipru. Majka (25) nije dovoljno hranila djevojčice tako da su one jele sve što bi pronašle, a toga u stanu nije bilo mnogo, izuzev smeća.

Sestre su pronađene 21. studenog, nakon što su zabrinuti susjedi pozvali policiju. "Žena i njezin dečko stalno su se svađali i vikali na djecu. Curice su uvijek bile prljave i zapostavljene, iz stana je stalno dolazi smrad", rekla je jedna susjeda piše Mail online.

Policija se šokirala uvjetima u kojima je živjela ova obitelj. "Užasno je, toalet uopće nije u funkciji, oni su umjesto njega koristili kadu, unutra se teško disalo", rekli su iz policije.

Prvi put bile u čistom

Djevojčice su oduzete majci i odvedene u bolnicu, tamo je ustanovljena pothranjenost, a imale su i uši.

"U stolici su imale tapete i stiropor, kosu i druge predmete. Jele su sve što bi pronašle. U bolnici su prvi put vidjele čiste pidžame. Toliko su brzo počele jesti hranu da smo ostali u šoku", rekli su doktori.

Ovaj slučaj prijavljen je socijalnoj službi, koja planira tužiti majku i oduzeti joj roditeljska prava. Ona i dečko su nezaposleni, živjeli su od dječjeg doplatka. Djevojčice su jele samo jedan normalan obrok mjesečno, a majka je novac trošila na alkohol.

obitelj

alkoholizam

zanemarivanje djece

socijalna služba

newsletter

Prijavite se na Newsletter