Pitali smo ljude koja su im najgora pijanstva

U vili na Tuškancu svima sam sje*** doček, povraćao sam posvuda i toliko sam izgubio kontrolu da sam udarao lijevo-desno hodnikom i to glavom


100posto
07.12.2018.14:00
U vili na Tuškancu svima sam sje*** doček, povraćao sam posvuda i toliko sam izgubio kontrolu da sam udarao lijevo-desno hodnikom i to glavom
iStock

sažeto

Da se mozak 'smanji' kad pijemo alkohol znamo gotovo svi, a većina nas je osjetila na svojoj koži. Gotovo da nema osobe koja bar jednom nije pretjerala


100posto
07.12.2018.14:00

Istraživači su htjeli provjeriti koliko alkohol brzo 'udara u glavu'. Šest minuta nakon konzumiranja tri čaše piva (ili dvije čaše vina) razina alkohola u krvi porasla je na 0.5 tj. 0.6 posto, a nastupile su i promjene u mozgu.

Rezultati su pokazali da su se kemijske supstance, koje inače štite moždane stanice, smanjivale kako se povećavala koncentracija alkohola. I druge komponente moždanih stanica reducirane su sa količinom konzumiranog pića.

Da se mozak 'smanji' kad pijemo alkohol znamo gotovo svi, a većina nas je osjetila na svojoj koži. Gotovo da nema osobe koja bar jednom nije pretjerala.

Čini se da se u slučaju alkohola uči na greškama

Pitali smo ljude da nam ispričaju svoja najgora iskustva s čašicom previše. Najviše ih je ipak to prošlo u srednjoj školi ili fakultetu tako da bi se u slučaju alkohola ipak moglo reći, barem u većini slučajeva, da se na greškama najbolje uči.

Iako je riječ o jednom o mučnijih iskustava, zanimljivo je da ih se naši sugovornici najčešće prisjećaju s nostalgijom.

EMIL, 21

Bilo je to prije pet godina u školi, bilo sam 3. srednje. Među ekipom je bilo popularno popiti neki alkohol prije početka nastave. To jutro sam pretjerao. Na prazan želudac sam popio masu vina, onog nekog najjeftinijeg i onda je frend izvadio votku. Bio sam toliko lud da sam polusvjestan otišao u razred. Izrigao sam pola škole, a onda sam legao na klupu u dvorištu dok je kiša padala po meni. Onda je došao moj stari po mene te su me on i profesor iz tjelesnog odvukli do auta. Dobio sam ukor pred isključenje zbog 'uživanja u alkoholu'.

ANA, 25

Bila sam u agoniji zbog neke nesretne ljubavi i napila sam se točene pive, malo crne, malo svjetle... Popila sam valjda 3 litre toga. Plesala sam kao luda, čak sam se usred pivnice htjela popeti na stol, ali me prijatelj spriječio u zadnji čas. Takva sam krenula kući i povraćala sam po tramvaju, a onda iza kioska na stanici na Glavnom... Da sad vidim neku klinku da to radi rekla bih da je glupača.

iStock

IRENA, 30

Popila sam par juice-votki i doslovno se bacila na prijatelja, pokušavala ga poljubiti. Očaj. Kad mi je rekao da se maknem i da sam prepijana krenula sam na nekog nepoznatog u blizini. Krenula sam se ljubiti s njim pa ga napala da je kao mrtva riba... I danas, sedam godina kasnije mi se svi smiju zbog toga. Strašno.

MARIJA, 39

Popila sam skoro litru čiste votke i napravila budalu od sebe u Kulušiću sredinom '90-ih pred svim poznatima. Toliko sam se izgubila da sam molila frendicu da zove hitnu. Srećom, bila je dovoljno trijezna da je nazvala svoju mamu koja me tad spasila. Dala je da prespavam kod njih. Cijelu noć sam povraćala, a ujutro su me roditelji dočekali sa žestokom kaznom. Mislim da tri mjeseca nisam bila vani nakon toga.

iStock

IVAN, 27

U 17. godini sam imao najgore pijanstvo. Dočekivali smo Novu godinu na kućnom tulumu kod neke fensi cure. Živjela je na Tuškancu, a kuća je bila vrhunac luksuza. Povraćao sam po kupaonici, hodniku, dnevnoj sobi i svima sje*** doček. Toliko sam bio izgubio kontrolu nad vlastitim tijelom da sam udarao lijevo-desno hodnikom i to glavom. Na kraju sam zaspao u nekoj ledenoj sobi koja se nije grijala. Vjerujem da mi je to pomoglo da nakon nekoliko sati dođem k sebi i zbrišem od tamo.

PATRICIJA, 35

Maturalac u Španjolskoj. Radili smo bum-bumove u sobi u kutijici od kreme za ruke. Eksala sam votku jednu za drugom. Doslovno mi je pao mrak na oči. Dalje se ne sjećam, ali su mi frendovi pričali. Otišla sam s njima u disco i brijala s tri nepoznata tipa, pa krenula urlati, a na kraju sam i povraćala. Najbolja prijateljica me odvela u sobu i kraj mene ostavila vrećicu ako će mi biti zlo. Takvu me ostavila i rekla da taman bari tipa koji joj se sviđa. Dugo joj to nisam oprostila.

Boris Kovačev / Cropix

MILAN, 38

Najgore sam se ubio na prvoj godini faksa s rakijom, poslije piva, gemišta, kombinirano. Slavio sam tu večer rođendan u viksi u Zagorju i nakoh osam sati tuluma, gemišta i rakije, su me našli u trsovima naslonjenog na stup sa spuštenim hlačama. Otišao sam mokriti pa sam zaspao. Naravno da su me slikali i danas je svima to urnebesno. Poslje nisam osam mjeseci ni taknuo cugu.

IVANA, 40

Ne sjećam se najgoreg pijanstva, ali se nažalost sjećaju drugi. Napila sam se na tulumu kod dečka kojeg prije nisam poznavala. Tu večer smo frendica i ja bile pozvane pa smo rekle 'zašto ne'. Uopće mi nije jasno kako sam se tako nalila, ali uopće se nisam mogla kontrolirati. Skinula sam se u potkošulju i mislila da zavodim seksi plesom. Povraćala sam i zaspala usred dnevne sobe pa su me gađali kokicama i sprdali te, naravno, sve fotkali. Neki debil me šlatao. Jedva me frendica, i sama uneređena, izvukla i pozvala taksi. Nisam uspjela otključati vrata pa se mama probudila i vidjela me tako potpuno izbljuvanu... Poludjela je. Te kobne večeri izgubila sam majicu i novčanik. Dugo vremena nakon toga sam morala prolaziti razno-razne 'alkotestove' i provjere kad bih došla doma.

alkohol

pijanstvo

mamurluk

newsletter

Prijavite se na Newsletter