Tražim 2. ili 3. ženu

Uskoro na tržištu AyoPoligami, Tinder za poligamske muslimane


Valerija Bebek
12.09.2017.15:55
Uskoro na tržištu AyoPoligami, Tinder za poligamske muslimane
AyoPoligami

sažeto

Aplikacija je nakratko pokrenuta ranije ove godine, downloadana je oko 1000 puta, zatim je uklonjena iz svih trgovina aplikacijama. Ponovno izlazi u listopadu


Valerija Bebek
12.09.2017.15:55

Imaš ženu, a želiš još jednu ili dvije, možda čak i tri? Nema problema, uskoro će svaki moderni poligamist do nove članice obitelji moći doći preko aplikacije. Tinder za poligamiju, kako ga već sada nazivaju, odnosno AyoPoligami, početkom listopada izlazi na tržište. Indonezijsko, doduše, ali znamo svi da u doba interneta nema granica.

'Učinimo poligamiju' bio bi doslovan prijevod imena ove dejting aplikacije AyoPoligami. Njezin tvorac opisao ju je kao platformu koja spaja muške korisnike sa ženama koje su spremne biti dio velike obitelji.

Aplikacija je nakratko pokrenuta ranije ove godine, downloadana je oko 1000 puta, zatim je maknuta iz svih trgovina aplikacijama. Čeka se ponovno lansiranje nakon savjetovanja s islamskim klericima. Dok se, Pandu Solusi, tvrtka koja je osmislila i pokrenula tu platformu za pronalazak dodatnih žena, konzultira s klericima, njezino pokretanje uzbunilo je javnost i pokrenulo razne debate u Indoneziji. Mnogi stanovnici aplikaciju nazivaju mogućim razaračem brakova, piše The Telegraph.

Programeri su i na to mislili, osigurali su neke mjere da ne bi došlo do razvoda. Svaki korisnik aplikacije morat će se službeno identificirati, a možda još i bitnije - priložiti pismo prve supruge u kojoj se ona slaže s muževom odlukom o takvom proširenju obitelji.

Na web stranici aplikacije prikazan je crtež bradatog muškarca koji sjedi za laptopom, dok ga okružuju žene odjevene u islamsku odjeću i dvoje djece. Slika sretne obitelji koja zajedno bira novu mladenku.

U Google Play trgovini aplikacija je ocijenjena brojkom tri, a od ukupno 655 glasova, najviše njih (284) aplikaciju je ocijenilo s najmanjom ocjenom - jedinicom.  Ispod ocjena nalaze se i komentari, koliko Google translate prevodi dosta njih je negativnih.

aplikacija

Tinder

Indonezija

AyoPoligami

poligamija

Podijeli članak