Hrvati iskreno o tome zašto varaju

'Volim ženu i ljubavnicu. Znam da je krivo, ali više se ne mogu izvući iz afere. Najradije bih sve priznao ženi, ali nemam mu*a'


Robin Mikulić
08.02.2019.14:00
'Volim ženu i ljubavnicu. Znam da je krivo, ali više se ne mogu izvući iz afere. Najradije bih sve priznao ženi, ali nemam mu*a'
iStock

sažeto

Bez obzira što mislili o bračnoj nevjeri, takve se situacije događaju svaki dan, a razlozi koji se iza njih kriju razlikuju se od čovjeka do čovjeka


Robin Mikulić
08.02.2019.14:00

Svi znamo da veze znaju biti užasno zahtjevne i iziskuju goleme napore da bi se održale zdrave i funkcionalne.

Nažalost, ljudi nekad zastrane, a te i takve stranputice obično vode put izvanbračnih aktivnosti.

Bračnu je nevjeru teško opravdati, no i dalje je činjenica kako se radi o vrlo čestoj stvari. U nastavku slijedi nekoliko iskrenih priča o tome zašto su se, i kako, naši sunarodnjaci našli u tim nezavidnim situacijama.

Vinko

Volim ženu i ljubavnicu.

Da mi je netko rekao da ću to misliti danas rekao bih mu da je lud. Pa ja sam oženjen već 12 godina, imam dvoje djece, posao...

Lijepo mi je, ništa mi ne fali, a i nisam ti ja od tog đira da varam ženu. Da je ne volim, rekao bi joj to u glavu pa kud puklo... Ali...

Jedne kišne večeri nakon, po tko zna koji put, svađe s ženom oko toga je l' nebo plave ili tirkizno roze boje, možda ipak oko toga je li mjesto čarapama na polici ili u ladici, nakon nekih jako bitnih i krucijalnih stvari za život, dođem na briljantnu ideju da se registiram na badoo i popričam s nekim ženskim bićem o nevažnim stvarima tipa volim ženu kao sestru, prijatelja i kad se pokrijemo dekom i skinemo gaće, obavezno je ugašeno svjetlo, nekoliko dubokih uzdaha i bježim zapalit cigaretu za stol. 

Profimedia

E... al prije je ta cigareta bila puna zadovoljstva, tapšanja samog sebe po ramenu, dobar si bio pravi alfa mužjak, ma lav... 

A sad je cigareta kratka, izgori brzo, moraš zapalit dvije-tri zaredom i reć pa to je normalno, svi se tako osjećaju nakon x godina braka, sra*ja s lovom, udebljao si se pa te ne želi više...

Naletjelo mi jedno slatko malo žensko biće na tom badooo. Neću je upoznati niti držat za ruku, samo ću se malo dopisivati, mislio sam.

Nakon puno dopisivanja zabole prsti, debeli su, a ekran mali, predložim ajmo popit nešto pa se ispričati. 

Cijeli oznojeni, crveni u faci kao rakovi vadimo cigaretu, zapalimo i pogledamo se, a osmijeh od uha do uha. 

Al onda, čim ostaneš sam sa sobom, ajme, to riječi ne mogu opisati.

Gadiš se sam sebi, htio bi se oprati, ali nisu još izumili sapun za to. Htio bi priznati ženi sve, ali nemaš muda pa odlučiš da si ipak govno od čovjeka, kukavica, i, najvažnije od svega, pomiriš se s tim!

Nakon nekoliko mjeseci težeg hedonizma i puno smijeha i plača, nađeš se u ovoj situaciji da si u kur*u. 

U biti znam što bi trebao napraviti, ali nemam muda za to.

Marija

Krenulo je sasvim slučajno... Prvi mail, pa drugi. Pa pauza... pa treći i četvrti i tako nizovi i nizovi. Rijeke riječi koje su prošle optičkim kabelima koji spajaju naša računala.

Na početku nisam imala nikakvih namjera ni očekivanja. Ta, moj muž je moj život, moje jučer i sutra, moja ljubav.
Nezrelo, mislila sam kako je to igra, zaje*ancija kojom oboje kratimo vrijeme i koja nikada neće dosegnuti razmjere ičega fizičkog, a kamoli emocionalnog.

Šetala sam po rubu dok mi odjednom nije postalo jasno da sam tu granicu, opasno tanku granicu već odavno prešla. Mlada sam, udana, bez djece. On je 10 godina stariji s malim djetetom, s njom je čitavu vječnost. Nisam mu prva izvanbračna avantura, ali sam mu najduža. Od tog prvog maila prošlo je već preko godinu dana.

Foto: iStock

U čemu je nevolja? Nevolja je što ga volim, volim ludo, ovisno, predano i ludošću malog djeteta. Nije to prava ljubav - stabilna i zrela - to je ovisnost, strast, nekontrolirana želja, leptirići, obožavanje. Njemu jest stalo do mene, ali ni približno tako. O ostavljanju naših supružnika nema ni govora, ni s moje ni s njegove strane.

I napokon, nikad se ne bih htjela - kao neki konačni cilj svake ljubavi - udati za njega, jer on je varalica.

Da li volim svog muža? Možda netko ne bi vjerovao - ali volim ga. Volim ih oboje na različite načine, potpuno različite i jedino šta ih veže jest činjenica da ne mogu zamislit svoj život i bez jednog i bez ovog drugog...

Željko

Desilo se ljetos dok smo bili svi zajedno na moru, a priča je duga. Ne želim odugovlačiti.

Sve u svemu, prvi put nam je bilo slučajno, a poslije toga više ne. 

iStock

Ne mogu pomisliti šta bi se desilo da mi žena sazna, ali sve ovo što je trebala biti moja jedna greška, pretvorilo se u niz grešaka pa čak i u to da više ne smatram greškama jer smo i njena sestra i ja svjesni onog što se događa.
Što da radim? Ne mogu priznati jer će to značiti ne samo kraj braka, nego tko zna što sve još. 

Njena sestra nema nikakvu namjeru da prekinemo ovo sto se dešava, a u zadnjih mjesec dana intenzitet naših 'susreta' čak se i pojačao. 

Seks nam je prvi put bio nevjerojatan, ali sada mi je kao droga.

Pravio sam gluposti u životu, ali mislim da sam sada otvorio Pandorinu kutiju.

Ana

Da znam da griješim, ali prolazim kroz loš brak već 10 godina. Tako sam se nedavno spetljala sa oženjenim muškarcem koji je i prijatelj moga muža. 

Ne znam šta mi bi, ali znam da je dogovor bio da nema zaljubljivanja, nego samo seks - koji nam je i fenomenalan. Takvo nešto stvarno nisam nikada doživila. 

U međuvremenu on je postao previše nježan prema meni i popustljiv i gleda me preblagim pogledom, što mi se nikako ne sviđa. 

Ponavljam da mi je super s njim i da sam tek sad osjetila onu pravu sreću, ali da li to treba prekinuti ili ne?

Ksenija

Ljetos upoznah frajera vani, sve pet, sve super i mi fino zabrijali da bi on meni rekao da mi mora nešto priznati. Kao, oženjen je, ima dvoje djece. 

I sad meni vrag ne da mira. Mene zanimalo: kako, zašto, zbog čega ju vara? I fino smo onda pričali o tome, objasnio mi lik. Znači, on svoju ženu voli, prevoli ju. Kaže da ga ona slučajno jednom ostavi, on bi se ubio.

Ali, redovito ju vara. Znači ono svaki, svaki drugi vikend. Ovisi. Pokupi neku malu. 

istock

Njegovo objašnjenje je da muški mozak tako funkcionira, kao s vremenom dosadi je*at stalno jednu te istu pa idu malo promijenit. I još me uvjerava da su svi muškarci isti.

Još sam ga pitala kako bi on reagirao da njegova ženica ima nekog sa strane. 

On: ubio i nju i njega.

Eto, muški mozak.

Ja osobno sam varala samo one do kojih mi nije bilo stalo, a eto, iz nekog glupavog razloga, smo bili u vezi neko vrijeme. To, kad sam varala, izgledalo je ovako: prevarim ga i odmah nakon toga prekinem s prevarenim dečkom jer, očito je da ne ide, čim sam to napravila. One koje volim nikad ne bih prevarila.

Ivan

Ne znam otkud početi. Pet godina smo u braku, nemamo djece, oboje zaposleni, živimo odvojeno od staraca, odlično se slažemo i ništa ne upućuje na to da bi me žena mogla varati. 

Primijetio sam tu i tamo da ne voli kad joj diram po mobitelu. Prije par dana je planula da ona ne želi da čitam poruke koje ona šalje frendicama, jer ću je kao ismijavati.

Neki dan ode ona u WC, a ja joj uzmem mobitel i krenem u inbox. Između tona kojekakvih poruka bila je i poruka: "Ajd, dođi na skype za 5 min, ne mogu više čekati" sa broja koji nije memoriran u imeniku.

Profimedia

Sljedeći dan ode ona kod frendice, a ja uzmem njen laptop i odem na njen face, pronjuškam po porukama.

Svijet mi se srušio, više od dvije godine dopisivanja, sadržaji poruka su svakakvi, od "kad ćemo se opet vidjeti" do dogovaranja seksa.

Kad se vratila, pokazao sam joj i rekao da odlazi!

Onda je uslijedio plač, pa nemoj, to je samo fejs, pola toga nije istina. 

Priča kako me voli i da će umrijeti bez mene. Priznala je da je nekoliko puta imala seks s njim. Kaže mi kako je pogriješila i da neće više nikada, navodno je prekinula sve kontakte s njim. 

Ispričala mi se jedno 1000 puta. 

Ja sam ipak odlučio na rastavu braka, na što ona ne pristaje nikako i počinje biti histerična kad joj to spomenem. Ja je još uvijek volim, ali uopće ne znam mogu li takvoj osobi vjerovati, a uz sve to ne mogu se pomiriti s tim da me je prevarila. 

Mislim da bi rastava bila najbolji izbor, samo kako nju nagovoriti na to.

prevara

afera

nevjera

zašto varam

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter