Foto: Nije ga boljelo

Leptir sa slomljenim krilom prošao je operaciju i transplantaciju, zatim je iznenadio ženu koja je to izvela


Valerija Bebek
12.01.2018.10:45
Leptir sa slomljenim krilom prošao je operaciju i transplantaciju, zatim je iznenadio ženu koja je to izvela
Facebook

sažeto

Dizajnerica kostima i majstorica vezenja za sebe kaže da je kao stvorena za tako delikatne operacije


Valerija Bebek
12.01.2018.10:45

Leptir Monarh veliki je leptir s rasponom krila od 89 do 102 milimetra iz porodice šarenaca, osnovna boja krila je narančasta. Mogu poživjeti od dva tjedna do pet mjeseci.

Jednom od primjeraka velikih leptira prijetila je puno brža smrt, da ga u svoje ruke nije uzela dizajnerica kostima i krojačica iz Texasa.

Romy McCloskey se već neko vrijeme bavi uzgojem tih leptira, i kada je vidjela da jedan od njih ima defekt na krilu, uzela je stvari u svoje ruke. Izvela je operaciju, a zahvalan leptir je nakon oporavka poletio. Na Facebook profilu objavila je niz fotografija uz objašnjenje kako je cijeli zahvat izgledao.

"Ja sam profesionalna dizajnericaa kostima i majstorica finog veza, ovo je bilo apsolutno moje područje", kazala je Romy. Njezin operacijski alat i oprema sastojao se od ručnika, žičane vješalice, veznog cementa, čačkalice za zubne, štapića za uši, škarica, pincete, dječjeg pudera i dodatnog leptirovog krila od jedne životinjice koja je umrla nekoliko dana prije.

Kako je leptirska kirurginja objasnila nije bilo potrebno sedirati. Usporedila je krila leptira s ljudskom kosom ili noktima. "Nemaju receptore boli tamo", objasnila je. Žičanom vješalicom osigurala je leptira da bude miran. Škaricama je odrezala oštećeni dio. "S malo strpljenja i mirnom rukom, povezala sam novo krilo na mog malenog. Crne linije ne podudaraju se u potpunosti, no uz malo sreće poletjet će", napisala je Roy.

Facebook

To se i dogodilo, nakon jednog dana odmora u kojem ga je hranila domaćim nektarom, uspio je. Prvo je napravio krug po dvorištu, zatim je odletio. Njegova spasiteljica zaželjela mu je sreću.

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

životinje

operacija

leptir

Podijeli članak