FOTO: KRLEŽINA SEKSOTEKA

Zarada vlastitog novca itekako utječe na seksualnost žene. A problem je u ženama kojima se ne da raditi, kojima je njihova vulva PIN za mužnju kreditne kartice mužjaka


100posto
14.09.2019.19:00
Zarada vlastitog novca itekako utječe na seksualnost žene. A problem je u  ženama kojima se ne da raditi,  kojima je njihova vulva PIN za mužnju kreditne kartice mužjaka
Darko Tomaš/CROPIX

sažeto

Svaka žena koja ima više od 28 godina, a nikad nije zaradila normalnu mjesečnu plaću kojom bi se mogla uzdržavati u nekom novom gradu, ima problem koji će se povećavati kako bude starija, piše Krleža


100posto
14.09.2019.19:00

Znate li žene koje zarađuju iznad prosjeka? Znate li one koje uopće ne zarađuju? Ako znate barem jednu iz svake od dvije skupine, predlažem da ih usporedite. Njihovo držanje, geste, brigu o sebi, ostvarenost, način komunikacije, sreću te realizaciju seksualne energije. Koje vam se žene čine sretnije i koje imaju više samopouzdanja? Koje lakše prilaze muškarcima, pa i pitaju za neobavezan seks ako im zatreba? Mislim da se odgovor nameće sam po sebi.

Darko Tomaš/CROPIX

Od svojih 30-ih naovamo, smeta mi kad vidim da postoje brakovi i veze u kojima muškarci skrivaju svoje financije od vlastitih djevojaka ili supružnica. To bude zato što, statistički, muškarci uglavnom više zarađuju. Zašto? Ne zato što su žene manje sposobne za zaradu, nego zato što tako naprosto funkcionira monetarni svijet. Osnovni uzrok tome je fizička snaga muškaraca koja se, od početaka čovječanstva, više cijenila jer je služila za opstanak. To je na cijeni ostalo do danas, a prije toga muškarcima omogućilo da budu imperatori, kraljevi, biskupi, da se stoljećima školuju i, za razliku od žena, imaju pravo glasa u donošenju presudnih odluka za nastanak i održavanje patrijarhata – od iniciranja ratova do uništavanja carstava i stvaranja novih država, kao i bivanja nositeljima većine posjeda i predmeta u tim državama.

Kad se usporedi prosjek muškaraca i žena, muški rod u svijetu danas drži više monetarnih sredstava u svojim rukama. Iako utjecaj žena u tom segmentu eksponencijalno raste, još nije ni približno na razini na kojoj bismo mogli govoriti o zdravoj jednakosti spolova.

Sad će neki muškarci možda pomisliti – pa naravno da skrivam novac od svoje bolje polovice, zato što mi pegla karticu kad i gdje god stigne. Za početak – vaša žena je vaš izbor. Ako ste željeli nekoga koga ćete uzdržavati, takvu ste osobu i dobili. Ako pak ste željeli financijski savjesnu ženu koja želi i zna zaraditi, tada je veća šansa da to i imate. Još ako pritom ta ista žena voli svoj posao, dobit ćete tigricu u krevetu i mačku koja će vam presti od sreće poslije seksa i stvoriti ugodan dom. Smatram da je sve manji broj žena sretan isključivo u ulozi domaćice i odgojiteljice djece. Ženska je seksualnost do danas nepotrebno marginalizirana. Žene se tretiralo prvenstveno kao osobe za reprodukciju, a tek onda kao bića koja će ostvarivati svoje vruće seksualne maštarije, pošto znamo da ženski orgazam, za razliku od muškog, ne uvjetuje produženje vrste.

Darko Tomaš / CROPIX

Zarađivati sam počela u srednjoj školi kad sam se honorarno zaposlila na radiju, a bila sam i distributer jedne tvrtke za kozmetiku. Čim sam završila gimnaziju, otišla sam u London gdje sam čuvala djecu te čistila salone kuhinja i galerije slika. Radila sam ono što mi se tamo pružalo, pritom usavršavala engleski jezik i skupljala zanimljiva kulturološka znanja i poslovna iskustva. Tim sam si novcem, došavši u Hrvatsku, platila autoškolu i pripreme za upis na fakultet. Studirajući, radila sam kao novinarka, spikerica, voditeljica i urednica na drugom radiju, uz državnu stipendiju koju sam dobivala kao top studentica.

U srednjoj školi poslije nastave nisam odlazila u kafiće jer mi je na pameti bila isključivo računica kako kao žena preživjeti i osamostaliti se u patrijarhalnom društvu. Na fakultetu također nisam izlazila, a u Engleskoj nisam imala vremena upoznavati muškarce jer mi je rad bio jedini prioritet. U to vrijeme bila sam u monogamnoj vezi u kojoj sam upražnjavala seks te, u jednakoj mjeri, masturbirala.

Opustiti u seksu mogla sam se zato što financijski ni o kome nisam ovisila. Dvije-tri duge veze u životu do sad nije bilo teško prekinuti jer novac moga muškarca nije ovisio o mojoj sreći, kamoli o mojoj slobodi.

Čim sam diplomirala, zaposlila sam se najprije van struke, dok nisam pronašla posao u struci, dakle prosvjeti, u kojoj sam radila 8 godina. Kako sam sve više zarađivala, tako mi je moja sloboda bila draža i u tim sam godinama seksualno mnogo eksperimentirala i izgradila se do te mjere da bi mi sada, do kraja života, u seksu bila dovoljna isključivo jedna osoba (muškarac ili žena) koju volim.

Ivan Brezovec

Potom sam 5 godina bila u vezi u kojoj nikad nisam točno znala koliko moj dečko zarađuje, koliko novca posjeduje u banci, koliko ulaže u dionice i slično, dok su moje finacije u svakom trenutku njemu bile dostupne, s naglaskom na tome da su postojala razdoblja kad sam zarađivala više nego on jer sam, osim prosvjete, predavala u dvije privatne škole za pripremu državnih matura.

Jesmo li imali problema u seksu kad bih ja zarađivala više? U počecima jesmo. Jednako kao što smo imali problema kad bi mi završio rad na određeno vrijeme u pojedinoj školi pa bih, po mjesec-dva, bila na burzi rada čekajući novi posao. Tada se od mene očekivalo da kod kuće u većoj mjeri čistim i kuham.

Osobno mi nikad ne bi padalo na pamet na taj način diskreditirati nekoga tko u svakom trenutku želi raditi i traži novi posao, jednako kao što mi nikad ne bi padalo na pamet od voljene osobe skrivati stanje na kreditnoj kartici. Dok žene tome prilaze vrlo fleksibilno i transparentno, muškarci svoj bankovni račun većinom drže iznad svega. Otprilike na način na koji drže svoj penis tijekom masturbacije ili neposredno prije penetracije – on je tvrd, on je samo moj, ponosan sam na njega i sad ću ti pokazati kako se to radi, sad ćeš dobiti ono što želiš i zaslužuješ. Sad će se dogoditi magija razmjene tjelesnih izlučevina, baš kao što se događa magija transfera novca s muških bankovnih računa na ženske. Onog novca koji muškarci mukotrpno zarađuju već stoljećima i troše na žene kojima se ne da raditi pa svoje međunožje koriste da bi iskoristile muški rod. E, vidite, tu imamo problem. U ženama kojima se ne da raditi. Kojima je njihova vulva PIN za mužnju kreditne kartice mužjaka.

Svaka žena koja ima više od 28 godina, a nikad nije zaradila normalnu mjesečnu plaću kojom bi se mogla uzdržavati u nekom novom gradu, ima problem koji će se povećavati kako bude starija.

Ali ne problem s društvom, vremenom u kojem živi, nemanjem nikakvog posla za nju na tržištu rada, kamoli s muškarcima. Posao uvijek postoji za ljude koji žele raditi. Takva žena ima problem sama sa sobom jer nema dovoljno znanja kako biti financijski neovisna. Po toj relaciji smatram da ni seksualnost takve žene nikad neće biti posve autentična.

Smatram da smo kao društvo odgovorni za educiranje žena o tome kako samostalno zarađivati i ne ovisiti ni o kome – ni o roditeljima, ni o braći ili sestrama, kamoli o muškarcu koji vam je ujedno seksualni partner. Voljela bih da u komentarima sa mnom podijelite svoja iskustva. Žene da napišu koji su njima glavni uzroci zbog kojih ne zarađuju dovoljno, a muškarci da napišu prijedloge kako pomoći ženama da se financijski osamostale. Vjerujte da će tada seksualna razina u društvu dobiti posve novu dimenziju.

Seksotekin Facebook: www.facebook.com/seksoteka  

Marinin Facebook: www.facebook.com/marinakrleza

Marinin Instagram: instagram.com/marinakrleza
Seksotekin YouTube: https://bit.ly/2PFakLB

Seksotekin Instagram: instagram.com/seksoteka/

Seksotekin LinkedIn: www.linkedin.com/company/seksoteka

seks

ljubav

posao

seksualnost

veze

Marina Krleža

Seksoteka

Krležina Seksoteka

financije

patrijahat

newsletter

Prijavite se na Newsletter