Foto: Ljepotu se ne može zaustaviti

Zbog bolesti je ćelava, a onda joj je majka satima oslikavala glavu, rezultat je zadivio sve


Valerija Bebek
14.11.2017.11:45
Zbog bolesti je ćelava, a onda joj je majka satima oslikavala glavu, rezultat je zadivio sve
Instagram Chelsea Taylor

sažeto

Djevojka Madisyn je svoju maturalnu večeru odlučila proslaviti na poseban način


Valerija Bebek
14.11.2017.11:45

Mladim djevojkama pubertet često zna poljuljati samopouzdanje, vrijeme maturalne večere od posebne je važnosti, sve žele zablistati. Koliko se pažnje posveti odjeći, šminki toliko i frizuri. Zdrava i bujna kosa je divan ukras mladom licu, no često oni koji ju imaju uzimaju ju zdravo za gotovo. Madisyn Babcock (17) zbog svoje bolesti alopecije mora kosu šišati na kratko, odnosno na ćelavo.

To je bolest zbog koje gubi kosu na nekim mjestima na glavi. Kako u njihovoj školi postoji tradicija da sve učenice naprave profesionalno fotografiranje uoči maturalnog plesa Madisyn nije pala u očaj zbog svoje ćelave glave. Djevojka i njezina mama smislile su genijalnu ideju kojom su joj dramatično povećale samopouzdanje, piše Bored panda

Madisyn je zamolila mamu da joj na glavi naslika cvjetove, tako je htjela podići svjesnost o njezinom stanju, ali i istaknuti svoju prirodnu ljepotu. "Mama je uvijek imala umjetničkog dara. Uvijek me poticala da budem ono što jesam, a obožavam cvijeće. Znala sam da je majka savršena osoba da mi oslika glavu", kazala je djevojka.

To nije bio prvi put da je Madisyn pozirala lokalnoj fotografkinji Chelsea Taylor. "Od prvog dana Madisyn ima pozitivan stav oko gubitka kose. Iskoristila je ovu priliku da drugim curama pošalje poruku da vole sebe i vlastitu ljepotu, čak i ako nije konvencionalna", rekla je fotografkinja Taylor. "Madisyna majka satima je crtala obrise i nanosila boju ujutro prije fotografiranja. Ispalo je prelijepo, a slike su direktan odraz njezina duha", kazala je fotografkinja.

"Odabrala sam cvijeće jer odgovaraju mojoj osobnosti. Osjećam da sam stvarno procvjetala u osobu kakva bih trebala biti", kazala je tinejdžerica.

majka

ćelavost

alopecija

oslikavanje

Podijeli članak