Bolničari zlatnog srca

Žena htjela posljednji put vidjeti ocean, što su joj dobri medicinari omogućili, fotografija koja je rasplakala mnoge


Valerija Bebek
29.11.2017.18:30
Žena htjela posljednji put vidjeti ocean, što su joj dobri medicinari omogućili, fotografija koja je rasplakala mnoge
Facebook / Cropix

sažeto

Dvoje zaposlenika bolnice prevozilo je palijativnu pacijenticu u bolnicu, na tom su putu skrenuli s rute kako bi žena posljednji put vidjela ocean


Valerija Bebek
29.11.2017.18:30

Fotografija bolničara koji pridržava krevet na plaži, dok pacijent gleda u ocean rasplakala je mnoge. Priču o ispunjavanju posljednje želje javila je Helen Donaldson iz Harvey Baya, grada u australskom Queenslandu.

Ekipa bolničara kolima je prevozila pacijenticu od njezina doma u odjel palijativne skrbi u lokalnoj bolnici. Tijekom vožnje pacijentica je izrazila želju kako bi htjela još jednom doći na plažu. Ekipa bolničara koju su činili Graeme Cooper i Danielle Kellanje napravila maleno skretanje s rute kako bi otišli na predivnu plažu Harvey Baya kako bi pacijentici ispunili tu posljednju želju.

To je bio drugi put da su prevozili istu pacijenticu dva tjedna ranije vozili su je iz bolnice u kuću, pričala im je kako se s mužem doselila u Harvey Bay u afektu. Obožavala je šetalište i plažu. Tada su je bolničari pitali je l' bi htjela da svrate na šetnicu i plažu da malo pogleda ocean.

"Bila je izvan sebe od sreće. To je bio prvi put. Dva tjedna kasnije istu smo ženu vozili u bolnicu. Pitali smo je li opet za posjet plaži. Na što je odgovorila: 'Možemo li?' Rekli smo joj - apsolutno", prepričao je Graeme.

Na plažu su je iznijeli u nosilima, a da nije bilo sveg kamenja bolničar bi je, kaže, odnio do oceana. Ovako se morao snaći. Uzeo je ženinu vrećicu za povraćanje, napunio je morem i donio joj, kako bi mogla umočiti ruku.

"Pomislio sam, najbolje što mogu napraviti je da donesem ocean njoj", kazao je bolničar. Žena je čak probala slanu vodu. Fotografiju je snimila druga bolničarka u timu, piše abc.net. Fotografija je na Facebooku ubrzo postala viralna, dobila je 47.000 oznaka 'sviđa mi se', podijeljena je preko 24.000 puta, a ima preko 5000 komentara.

"Nekad nije stvar u lijekovima/treningu/vještini, nekad vam jedino treba empatija kako bi napravili razliku! Sjajan posao tim iz Harvey Baya Danielle & Graeme, služba je jako ponosna na vas", napisano je uz objavu fotografije na službenom profilu Hitne službe Queenslanda.

smrt

plaža

posljednja želja

bolničari

pacijentica

Podijeli članak