GOTOVO U SAT VREMENA

Ideja za najbržu novogodišnju slasticu: slatki pohani kruh s jabukama i umakom od grožđa

Možda niste uspjeli ugrabiti karte za posljednji A Blast from the Past, najluđi čakovečki tulum godine, ali dobra je vijest da ga možete napraviti i kod kuće

Chefovi Matija Bogdan i Matija Pavlic samo za čitatelje Dobre hrane donose recepte za jela koja će biti više nego dobar dodatak svakom kućnom Treš partyju, kako od milja zovu čakovečki tulum svih tuluma - A Blast from the Past. U nastavku je najslađi od svih koje su pripremili - recept za slatke pohance s jabukama iz pećnice, uz koje su poslužili i umak od, kako kažu, poparjenog grozdja.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Trebat će vam:

3 jaja
½ kg mliječnog kruha
7 g cimeta
3 jabuke
50 g šećera

Za preljev:

2 šake crnog grožđa
100 g crnog vina
50 g šećera

Priprema:

Napravite smjesu od jaja, šećera i cimeta i u nju umačite debele kriške kruha. Pustite da stoji 5 do 10 minuta, ali pripazite da se kruh ne raspadne. Jabuke ogulite i naribajte, pustite da kratko stoje kako bi pustile višak tekućine. Kruh stavite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem. Po njemu rasporedite ribane jabuke i pecite na 180 stupnjeva 30-ak minuta il dok ne poprimi zlatnu boju. Za to vrijeme napravite umak od grožđa. U manju posudu stavite grožđe, crno vino i šećer pa kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Poslužite s komadićima kolača.

image
Fotografija: Berislava Picek, Art Direkcija: Vesna Veselić/

Cijelu priču o najvećem čakovečkom tulumu i više recepata, kao i druge dobre savjete, priče i recepte, potražite u novom broju magazina Dobra hrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:10