U PRAVI ČAS

Genijalni načini za zamatanje božićnih poklona u nekoliko sekundi - uključujući i one čudnih oblika

 /SHUTTERSTOCK

Chantel Mila je stručnjakinja za uređenje doma, organizaciju i čišćenje i često koristi svoje društvene mreže kako bi podijelila najbolje savjete i trikove.

U jednom takvom videu odlučila se pozabaviti jednim problemom s kojim se svi suočavaju tijekom blagdanskog razdoblja: zamatanje božićnih darova. Iako je knjige i Appleove proizvode lako umotati zahvaljujući njihovim oštrim kutovima i jednostavnim oblicima - drugi nisu tako jednostavni.

U pokušaju da olakša muke ljudima, Chantel je podijelila svoja četiri trika za zamatanje - počevši s "kako zamotati dar nezgrapnog oblika".

"Izmjerite omotni papir oko poklona i pričvrstite ga ljepljivom trakom", prvo je rekla gledateljima.

Zatim je izvadila ružičastu plišanu igračku i presavila papir za zamatanje na pola, presavivši dva krajnja dijela dijagonalno odrezala kutove, što je stvorilo efekt omota od bombona. Vrativši zeku unutra, pričvrstila ga je s dvije crvene vrpce sa svake strane kako bi "stvorila bombon".

@mama_mila_ 4 of the best gift wraps for the trickiest shaped gifts ?? save this one to make wrapping all the hardest shaped gifts easily - toys, round gifts, irregular shaped gifts and wine bottles - I’ve got you! Created using Scotch® Gift Wrap Tape which becomes invisible once it’s on the paper. Let me know what you’d like to see wrapped next below! @scotchanz #christmas #christmastiktok #giftwrapping #giftwrappinghacks #presentwrapping #christmasdecor #christmastime #christmasmood #giftwrapping #giftwrappingideas #tipsandtricks #Scotch ♬ Christmas song "Let‘s decorate" - 3KTrack

Zatim je otkrila kako zamotati okrugli dar i uputila gledatelje da prvo izmjere papir na pola preko baze i vrha. Zatim je vodoravne strane izrezala na male trake s oba kraja i unutra stavila okrugli poklon. Omotavši papir ravno oko poklona, zatim je pričvrstila trake duž donjeg i gornjeg kraja. Nadopunila ga je dugom bijelom vrpcom koju je svezala u mašnu.

Nadovezala se na to otkrivši kako zamotati "dar nepravilnog oblika", poput kape. Započela je mjerenjem poklona i rezanjem papira prije nego što je svaku vodoravnu stranu pričvrstila komadom trake. Zatim ga je presavila na kraju prije nego što ga je otvorila i još jednom presavila kako bi stvorila oblik dijamanta. Potom je stavila kapu unutra prije nego što je presavila gornji kraj i probušila dvije rupe u njemu kako bi ga vezala vrpcom - u biti stvarajući vrećicu.

Konačni oblik s kojim se uhvatila u koštac bio je kako zamotati bocu vina.

"Omotajte papir oko boce", prvo je uputila gledatelje. Nakon što je omotala dno boce, presavila je gornji kraj papira za omatanje u cik-cak uzorak prije nego što ga je zavezala vrpcom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 05:50