Potražite na kioscima!

Novi broj magazina D&D - Dom i Dizajn u prodaji! Ne propustite!

 Cropix
Na više od 200 stranica pronađite inspirativne teme iz područja arhitekture, dizajna i kulture stanovanja

Na kioscima i u trgovinama možete kupiti novi broj magazina D&D - Dom i Dizajn, najčitanijeg časopisa o arhitekturi i dizajnu u Hrvatskoj. Na više od 200 stranica pronaći ćete brojne zanimljive i inspirativne teme, među kojima i najveći domaći shopping vodič za kupnju genijalnih stvari za kučanstvo koje će svaki dom učiniti besprijekorno lijepim.

image
D&D

Kao temu broja u ovom broju magazina odabrali smo nešto što je već neko vrijeme veliki hit u divnom svijetu kulture stanovanja, a to je - retromanija. Naime, retro se vratio u modu i trenutno za takavim stilom uređenja vlada veliki interes svih esteta u svijetu. Naime, retro stil popularan je posljednjih nekoliko godina, no mnogi dizajneri očekuju da će u središte pozornosti doći upravo u nadolazećoj 2024., što se da naslutiti i prema podatku koji kaže da je "vintage" među najtraženijim pojmovima na internetskim tražilicama.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

U našoj retro temi upoznajte Unu Sušić - damu koja živi u pariškom boudoiru usred Zagreba te zavirite u dom s vintage štihom splitskih arhitektica Vane Hakličke i Lucije Mijić. Na otoku Braču, arhitekt Duje Kaliterna obnovio je u malom ribarskom mjestu Bobovišća na Moru vikendicu koju je 60-ih sagradila njegova nona Fanny s obitelji, te kaže da mu je to jedan od najosobnijih projekata u životu. A ako vas put odvede u Vinkovce, naići ćete na neobičan kafić Hang Loose, koji je u cijelosti uređen u retro stilu.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX/CROPIX

Za ljubitelje biljaka, u novo mbroju magazina D&D - Dom i DIzajn tu je opsežan vodič za uzgoj vrta na prozoru i izradu šumskog terarija. Posjetili smo mali zeleni raj zagrebačke ilustratorice i dizajnerice Dore Stipančić te ekološku farmu u selu Bratina.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Kako izgleda kad se preselite u preuređenu kuću na selu, otkrili su nam arhitektica Larisa Ćišić i umjetnik Daniel Pölzl. Njihov dom u Rudama pokraj Samobora prava je kreativna oaza puna unikatnih predmeta izrađenih od drva.

Te i još mnoge druge zanimljive teme iz uzbudljivog svijeta arhitekture, dizajna, stanovanja i vrta saznajte u aktualnom broju magazina D&D - Dom i Dizajn. Potražite ga na kioscima i u trgovinama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:21