HRABRA LAVICA

Anđa Marić proslavila novi veliki uspjeh u borbi s bolešću: ‘Meni je ovo totalna pobjeda!‘

Anđa Marić već 10 godina vodi bitku s multiplom sklerozom, a i ona i njezini obožavatelji raduju se svakom napretku u toj borbi

Anđa Marić

 Screenshot Instagram/Anđa Marić/

Manekenka, pjevačica i spisateljica Anđa Marić već dugih 10 godina vodi bitku s multiplom sklerozom, zbog koje jedno vrijeme nije mogla ni govoriti, a prognoziralo joj se da će ostatak života morati provesti u kolicima.

No, Anđa je pokazala i dokazala da je prava lavica i da za nju ništa nije nemoguće. Tako već više od godinu dana hoda samostalno, bez štapa, a sada se na svom Instagram profilu pohvalila novim velikim napretkom u svojoj borbi s MS-om.

"Meni je ovo totalna pobjeda", napisala je Anđa u opisu videa u kojem se može vidjeti kako hoda bez štapa.

"Moj materinji jezik je mađarski, tečno govorim engleski, španjolski i slovenski, a u pandemiji sam naučila portugalski, ok, razumijem ga, ne govorim još. Ali nikad u životu nisam mislila da će mi najteže od svega biti učenje hodanja. Kako to uzimamo olako! Ljubomorna sam na dvogodišnjake! Istovremeno im se divim jer oni nikada ne odustaju i ako me baš pitate na koga sam se ugledala - na bebe! Bebe nikad ne kažu - ma to nije za mene! Bez obzira koliko puta padnu, uvijek se dižu. Ugledajte se na bebe, i vi ste bili bebe! Zašto smo sada tako razmaženi i cvilimo? Hodanje je ekstremno kompleksna stvar ako se udubiš u nju, a ako ne razmišljaš o njoj, lagana je kao šamar", zaključila je.

Mnogi su joj u komentarima poručili da je prava inspiracija.

"Bože, koji super terapeut! Kako dobro hodam kada sam sigurna da je iza mene zgrada od čovjeka. Robi je institucija", bila je puna riječi hvale na račun svog terapeuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:41