TURBULENTNI INCIDENT

Taksist koji je vozio Harryja i Meghan otkrio detalje ‘drame‘ u New Yorku: ‘Nije to bilo baš tako...‘

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa tvrdili su da su bili uključeni u ‘skoro katastofalno‘ proganjanje kroz New York

Prince Harry i Meghan Markle na dodjeli nagrada ”Women of Vision”

 Angela Weiss/Afp

Bila je to večer slavlja za Meghan Markle u New Yorku, gdje je zbog svog zalaganja za prava žena dobila prestižnu nagradu "Women of Vision".

Da izbjegnu ludnicu s paparazzima i snimateljima koji su ih očekivali, u dvoranu su ušli kroz "sporedni ulaz", poslovnicu rent-a-car kuće, što se naravno pročulo do kraja svečanosti, pa su Meghan Markle i princa Harryja osim njihovog vozača dočekale stotine predstavnika medijskih kuća.

Sukhcharn Singh, koji je vozio Meghan Markle i princa Harryja tijekom dijela njihovog putovanja u utorak navečer, izjavio je da su ih pratili paparazzi, ali se nije složio s njihovom izjavom da je to bilo "skoro katastofalno". Sve kreće nakon što je glasnogovornica Harryja i Meghan, Ashley Hansen, ekskluzivno rekla novinaru Sky Newsa Marku Stoneu: "Nikada nisam osjetila njihovu ranjivost kao sinoć. Bili su izuzetno uplašeni."

Hansen je također rekla da su policajci više puta tražili da im se da prostora, ali "ta želja nije bila poštovana".

- Mislim da je to sve pretjerano i tako to. Nemojte previše vjerovati u to, znate, rekao je Singh za NBC News o cijeloj situaciji koju je opisao par.

Dodao je i da se nikada nije osjećao kao da je u opasnosti te je odbacio sugestije da je to bilo poput potjere kakvu biste mogli vidjeti u filmovima.

- Kada pročitate izjavu, pretpostavljate da je riječ o nekoj vrsti situacije iz filma ‘Brzi i žestoki‘ usred New Yorka, koji se kreće sporo kao puž, rekao je Omid Scobie, autor biografije o vojvodi i vojvotkinji od Sussexa za BBC.

- To je bila neka vrsta igre mačke i miša, ponekad su njihov automobil okruživali fotografi na biciklima i automobilima dok su bili zaglavljeni u prometu, a zatim je bilo trenutaka kada je put bio slobodan i automobil je išao brže pokušavajući se riješiti nekih ljudi koji su ih pratili, rekao je Singh. Također je otkrio da im je par dao napojnicu od 50 dolara za vožnju od 10 minuta, te dodao da su se oboje "činili nervozni" dok su bili u njegovu automobilu.

Agencija za vijesti o slavnima koja je snimila Harryja i Meghan izbliza također osporava njihovu verziju događaja i tvrdi da je zapravo SUV u pratnji njihovog osiguranja vozio nepažljivo. Navodno su dobili snimke četiri fotografa koji nisu imali namjeru izazvati nelagodu ili štetu, te da se na nekoliko dotografija može vidjeti Meghan kako se smiješi unutar taksija.

- Fotografi izvještavaju da je jedan od četiri SUV-a iz pratnje osiguranja princa Harryja vozio na način koji se može smatrati nepažljivim. Vozilo je viđeno kako blokira ulice, a u jednom se videu vidi kako ga policija zaustavlja, dodali su.

- Shvaćamo da je osiguranje princa Harryja i Meghan Markle imalo posao koji su obavljali, i poštujemo njihov rad. Međutim, želimo istaknuti da prema izvještajima prisutnih fotografa nije bilo skoro sudara ili bliskih nesreća tijekom ovog incidenta. Fotografi su prijavili da su smatrali kako par nije bio u neposrednoj opasnosti ni u jednom trenutku.

- Ozbiljno shvaćamo optužbe princa Harryja i provest ćemo temeljitu istragu o ovom slučaju, naglašava Backgrid i osuđuje uznemiravanje i bilo kakve ilegalne aktivnosti.

Dva policajca iz New Yorka također su umanjila incident. Opisali su ga kao "pomalo kaotičan" umjesto "skoro katastrofalan". Policajci su rekli da su se Sussexi vozili oko 57. ulice, FDR Drivea i obližnjih cesta oko sat i 15 minuta dok su ih pratili paparazzi prije nego što su ih ostavili u 19. policijskoj postaji New Yorka.

Osiguranje para tvrdilo je da su bili progonjeni automobilima, skuterima i električnim biciklima koji su ponekad vozili po pločnicima kako bi sustigli vozilo para. Tvrdili su da su paparazzi zanemarili barem 15 semafora dok su pratili par kroz grad - opisujući njihovu vožnju kao "agresivnu i lošu". Međutim, nisu opisali incident kao "potjeru velike brzine".

Buckinghamska palača i Kensingtonska palača nisu se javno oglasile - a prema agenciji PA, kraljevska obitelj nije bila u kontaktu s Harryjem i Meghan od incidenta.

Gradonačelnik New Yorka, Eric Adamas izjavio je da su dva policajca najvjerojatnije ozlijeđena dok su pomagala privatnom osiguranju Harryja i Meghan dok su pratili njihov automobil.

- Bilo bi strašno izgubiti nevinog prolaznika tijekom ovakve potjere, kao i da se nešto dogodi njima, dodao je.

Adams je dodao da vjeruje da je ponašanje onih koji su pratili Sussexove bilo "neodgovorno".

Iako su stavovi o ovom incidentu podijeljeni, činjenica je da je vožnja vojvode i vojvotkinje od Sussexa kroz New York privukla veliku pažnju medija i javnosti. Dok se rasprava nastavlja oko toga koliko je situacija zaista bila opasna i tko je bio odgovoran, važno je naglasiti potrebu za sigurnošću svih sudionika i poštivanjem pravila u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:23