ZABORAVLJENI AS

BUGARIN U PROBLEMIMA Nikolaj Pešalov ostaje bez stana u Splitu zbog duga od 70.000 kuna?

Klub i Savez ponudili su se da će preuzeti obvezu plaćanja na sebe - potvrdio nam je to Boško Čavka, trener koji je Pešalova doveo u Hrvatsku i u Split

Sjećate li se Nikolaja Pešalova, dizača utega iz Bugarske koji je za Hrvatsku osvojio prvu zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji? Bilo je to davnih dana, 2000. godine u Sydneyju.

Tada je simpatični Bugarin s “fudbalerkom” bio prvorazredna senzacija i prava zvijezda kojem se u Splitu organizirao doček i proslava njegova velikog uspjeha. Iako je njegova karijera bila blistava i prebogata medaljama - osvojio je i olimpijsku broncu u Ateni 2004. - Pešalov je nakon tih zvjezdanih trenutaka polako tonuo u zaborav, vrativši se u okvire tog teškog, ali ne odveć atraktivnog sporta.

Od dizanja utega nije se obogatio. OIimpijski pobjednik i višestruki svjetski i europski prvak danas živi od 4500 kuna trenerske plaće i čeka naknadu za izvrsnost kao ozebao sunce. Split se bugarskom dizaču utega odužio spomen pločom na Zapadnoj obali, tamo gdje su imena svih splitskih osvajača olimpijskih medalja, ali i stanom što ga je dobio na korištenje nakon trijumfa u Sydneyju. I upravo je taj stan u Mosećkoj 52 danas sporan.

Naime, Nikolaj Pešalov je krajem prošle godine od Grada Splita dobio odluku da do 21. prosinca 2013. mora iseliti iz stana zbog neplaćanja najma i u gradsku blagajnu uplatiti oko 70.000 kuna.

O čemu se zapravo radi?

- Nije Nikola izbačen iz stana, ali je istina da je dobio odluku i sad pokušavamo s gradskim službama riješiti problem. Činjenica je da postoji dug i da je Nikola u jednoj fazi prestao plaćati najam koji je na na početku iznosio oko 370 kuna, a kasnije se taj iznos popeo na 500 kuna mjesečno. Sad je to već popriličan iznos, ali klub i Savez ponudili su se da će preuzeti obvezu plaćanja na sebe - potvrdio nam je to Boško Čavka, trener koji je Pešalova doveo u Hrvatsku i u Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:58