U AKCIJI

Vlasnici pasa na Jarunu potpisuju peticiju kojom traže da se ne smanjuje livada za ljubimce

Tvrde kako bi dio zelene površine trebao postati parking, čemu se protive

Jarun, Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Ovih se dana pojavila peticija kojom se traži da se dio livade za pse u zagrebačkoj ulici Hrgovići ne pretvara u parkiralište. Kako stoji u tekstu peticije koja se potpisuje online, navodno bi dio livade kod istočnog ulaza na Jarun trebao bi biti pretvoren u parkiralište, što se mnogima ne sviđa.

- Tražimo povlačenje svih planova vezanih uz tu namjeru Grada Zagreba! Protiv smo pretvaranja zelenih površina oko Jaruna u parkirališta – on je lijep upravo zbog zelenila. Tražimo da se ozbiljno razmotre sve negativne posljedice odluke o potpunom zatvaranju RSC Jarun za automobile.

Promet je već do sada bio jednosmjeran i umjeren, i smatramo da je to dovoljno. Ne damo da se postojeća parkirna mjesta unutar RSC Jarun pretvaraju u "divlje" parkinge u kvartu na štetu stanovnika Jaruna ili da se novim parkiralištima uništavaju zelene površine - stoji u tekstu peticije koju je do sada potpisalo gotovo 200 ljudi.

No, ima i onih koji smatraju kako parkinge treba graditi jer jednostavno nema drugog rješenja, no slažu se kako bi trebalo dotjerati livadu za pse, recimo, sadnjom stabala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:18