PODLI PLAN

Domišljata Istrijanka nasamarila bogatog Rusa, jadnik nije ni slutio da će ostati bez svega

Policija je 62-godišnjakinju prijavila za zlouporabu povjerenja, prevaru i krivotvorenje isprava nadležnom državnom odvjetništvu

Ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Kad je bogati 64-godišnji ruski državljanin odlučio prodati nekretninu početkom prošle godine, opunomoćio je poduzetnu 62-godišnju Istrijanku da mu pomogne u tom poslovanju. Pritom nije ni slutio da će ostati bez svega.

Naime, porečka policija je utvrdila da se osumnjičena ogriješila o zakon zbog zlouporabe povjerenja, ali i da je počinila prevaru te krivotvorila isprave.

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja, prijevare i krivotvorenja isprave.

Dotična dama je 11. travnja prošle godine, na temelju punomoći koju joj je on dao, na svoje ime prenijela vlasništvo nad njegovim stanom, dok je garažu i vrt prodala drugoj osobi.

- Na taj način oštetila je ruskog državljanina za oko 250.000 eura. Osumnjičena je potom od 24. do 31. svibnja prošle godine, nakon što je zaprimila porezno rješenje na promet nekretnina na svoje ime, krivotvorila to rješenje ne bi li izbjegla plaćanje poreza. Preko svojih osobnih podataka upisala je podatke ruskog državljanina te je od njega tražila da plati porez u iznosu od više tisuća kuna, što je 64-godišnjak i učinio, ne znajući da je 62-godišnjakinja, kažu iz PU istarske, njegovu nekretninu prenijela na svoje ime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:02