NAIVNI PRIMORAC

Prevaranti mu uzeli čak 170.000 eura, objavljeno kako su ga ‘nanjušili‘: ‘Čak su i kredit podignuli u njegovo ime‘

Policija intenzivno nastoji ući u trag prevarantima, ujedno apeliraju na građane da nikom ne odavaju osobne i bankovne podatke

Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

Zahvaljujući vlastitoj naivnosti, za čak 170.000 eura postao je lakši 63-godišnji muškarac iz Primorja kojeg je nepoznati prevarant ili, pak, više njih, oštetio za upravo toliki iznos.

Prema navodima kaznene prijave koju je zaprimila PU primorsko-goranska početkom tjedna, 63-godišnjak je u dobroj vjeri od 2022. pa sve do prošlog tjedna vjerovao da putem različitih internetskih platformi za trgovanje naftom i zlatom, investira u svoju sigurnu budućnost.

U tu svrhu je muškarac tijekom dvije godine ulagao određene iznose novca nakon čega su ga nepoznate osobe tražile podatke o njegovom bankovnom računu jer su očito ‘nanjušile‘ da 63-godišnjak u banci ima novca još.

- Oštećeni muškarac im je ustupio tražene podatke nakon čega su nepoznate osobe s njegova bankovnog računa isplaćivale različite novčane iznose a na sve su u njegovo ime čak podignule i kredit - kažu iz policije navodeći da je 63-godišnjak u konačnici oštećen za preko 170 tisuća eura.

I dok se za nepoznatim počiniteljima traga i rekonstruirao tijek novca, iz PU primorsko-goranske opetovano apeliraju na građane:

- Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, savjetujemo vam da svakako provjerite adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno ne šaljite nikome na zahtjev vaše osobne podatke ili podatke bankovnih kartica - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:22