NA ISTOKU ZAGREBA

‘Djeca se smrzavaju jer ne radi grijanje, sjede pod dekama! Struja? Troši se na punjenje Mercedesa!‘

Roditelji su optužili ravnateljicu koja tvrdi kako se odmah krenuo u sanaciju kvara u kotlovnici, zbog čega nije radilo grijanje

U OŠ Ivanja Reka ne radi grijanje

 Snimio čitatelj/

Jedna od novijih školskih zgrada na istoku Zagreba, otvorena u rujnu 2019., ujedno jedna od rijetkih s podnim grijanjem, prošla je dva tjedna bila bez grijanja zbog kvara u kotlovnici. Nezadovoljni prijavitelj slučaja poslao je medijima pismo u kojemu se skandalizira pojavom da djeca na nastavi sjede pokrivena dekama (s priloženim fotografijama) jer ravnateljica navodno odbija postavljanje strujnih grijalica, uz obrazloženje da struja nije dovoljno jaka.

Prijavitelj ujedno šalje fotografije električnog automobila koji se nelegalno puni na struju iz školske zgrade.

"Učenici i profesori u zagrebačkoj OŠ Ivanja Reka već dva tjedna nemaju grijanja i smrzavaju se na nastavi. Roditelji su se nekoliko puta obraćali v. d. ravnateljice Dubravki Crnić zbog tog problema, no ona nema sluha za rješenje. Obećano je da će raditi dizalice topline, ali one ne rade i na nastavi je i dalje hladno, pogotovo u razredima s učenicima od prvog do četvrtog razreda", stoji u prijavi, u kojoj se ravnateljici zamjera jer "ne brine o djeci nego o svom probitku", budući da se navodno priprema za izbor ravnatelja kojim već treći put pokušava postati ravnateljica.

image

Učenici su zaogrnuti dekama jer u školi ne radi grijanje

Snimio čitatelj

Čekali se dijelovi

S obzirom na to da je u prijavi navedena zanimljivost (i fotografije) kako se na školsku struju uz zgradu puni električni automobil i tako "krade školska struja", o svemu smo zatražili objašnjenje Grada i v. d. ravnateljice.

image

Električni automobil puni se kod škole

Snimio čitatelj/

Kako je za Jutarnji objasnila v. d. ravnateljice Dubravka Crnić, nakon uočavanja kvara u školskoj kotlovnici, škola je obavijestila Gradski ured za obrazovanje te je u suradnji s ovlaštenim stručnjakom odmah provedeno utvrđivanje kvara, odnosno, dogovorena sanacija.

- Kako za sanaciju treba naručiti i nakon narudžbe izraditi dijelove i opremu, sanacija je, nažalost, potrajala nešto duže. U srijedu smo uspješno pokrenuli grijanje putem dizalica topline, no kako smo velika škola, a primarno se grijemo putem podnog grijanja, bilo je potrebno neko vrijeme da sustav dosegne puni kapacitet - objašnjava v. d. ravnateljice.

Dodaje kako je u petak temperatura u školi bila zadovoljavajuća i na propisanim razinama. Sanaciju plinskog dijela sustava grijanja očekuje u sljedećih desetak dana, čim pristignu svi potrebni dijelovi.

Pedagoški standard

Iz Grada potvrđuju ravnateljičine riječi. Navode kako je odmah nakon zaprimanja obavijesti o kvaru u školskoj kotlovnici provedena ekspertiza i dogovorena sanacija. Međutim, navode, s obzirom na to da je za sanaciju oštećenja potreban specifični materijal, odnosno dijelovi i oprema koja se izrađuje po narudžbi prema dimenzijama za školsku kotlovnicu, sanacija nije mogla biti izvedena u kratkom roku. Potvrđuju kako je u petak temperatura u školi bila u skladu s vrijednostima propisanim Državnim pedagoškim standardom.

image

Električni automobil puni se kod škole

Snimio čitatelj/

U vezi sa sumnjama na nelegalno trošenje struje pri punjenju električnog automobila, ravnateljica je odgovorila: - Nastavno na upit o punjenju električnog automobila na školsku struju, odmah po saznanju da jedan naš djelatnik neovlašteno puni auto, pokrenuli smo postupak izdavanja odgovarajuće mjere. Kako doznajemo, djelatnik je dobio opomenu pred otkaz.

Inače, OŠ Ivanja Reka moderni je školski kompleks na koji su mještani čekali više od 15 godina. Vrijednost zgrade koju učenici pohađaju od školske godine 2019./20. je tadašnjih 96 milijuna kuna.

image

Učenici su zaogrnuti dekama jer u školi ne radi grijanje

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:40