TEŠKO RAZDOBLJE

Članovi britanske kraljevske obitelji: ‘Silno smo dirnuti podrškom, naročito William i Kate. Hvala vam‘

Oblik raka nije otkriven, no buduća kraljica je krajem veljače započela s ‘preventivnom kemoterapijom‘ i ima pozitivan stav

Princ William i Kate Middleton

 Frank Augstein/Afp

Princ i princeza od Walesa "iznimno su dirnuti" toplinom i podrškom javnosti nakon Kateine objave da boluje od raka, prenijeli su britanski mediji.

Kate (42) otkrila je da boluje od raka i da ide na preventivnu kemoterapiju u emotivnoj video poruci u petak.

Uslijedio je izljev podrške iz čitavog svijeta, uključujući kralja Charlesa III., vojvodu i vojvotkinju od Sussexa, političke ličnosti i članove javnosti.

Glasnogovornik Kensingtonske palače rekao je u subotu: "Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Velikoj Britaniji, diljem Commonwealtha i diljem svijeta kao odgovor na poruku Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Izuzetno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti i zahvalni su na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom trenutku."

Charles, kojemu je u veljači dijagnosticiran rak, navodno je ponosan na "voljenu" snahu zbog njezine hrabrosti da progovori o svom liječenju te je u bliskom kontaktu tijekom posljednjih nekoliko tjedana.

Riječi podrške stigle su i od vojvode i vojvotkinje od Sussexa, koji su rekli: "Želimo zdravlje i ozdravljenje za Kate i obitelj i nadamo se da će to moći učiniti privatno i u miru."

Oblik raka nije otkriven, no buduća kraljica je krajem veljače započela s "preventivnom kemoterapijom" i ima pozitivan stav prema oporavku te je dobrog raspoloženja, a za sebe kaže da je "dobro i sve jača."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:21