KATE IMA RAK

Intervju uglednog britanskog liječnika na CNN-u raspalio luda nagađanja: ‘To nema medicinskog smisla...‘

‘Kirurški tim je vjerojatno znao o čemu se radi i prije operacije, a to je potvrđeno tijekom patološkog testiranja tijekom operacije‘

Princeza od Walesa

 Bbc Studios/Avalon/Profimedia/Bbc Studios/avalon/profimedia

Svijet je u petak šokirala vijest da princeza od Walesa boluje od raka te da trenutačno prima kemoterapiju nakon operacije abdomena u veljači.

Glasnogovornik Kate Middleton kazao je da detalji o njezinom liječenju neće biti objavljeni, kao niti informacija o kojem se točno tipu raka radi.

Međutim, ugledni američki liječnik dr. Jonathan Reiner, profesor medicine na Sveučilištu George Washington, gostujući na CNN-u u emisiji Andersona Coopera, kazao je da jedna objavljena stvar ‘nema medicinskog smisla‘.

Dr. Reiner smatra da izjava da je rak Kate Middleton otkriven tek nakon velike operacije abdomena nema smisla s medicinske točke gledišta.

- Kada se ljudi podvrgnu opsežnoj operaciji, obično više ne idu na ‘eksplorativnu operaciju‘, jer svim operacijama prethode detaljne analize, ali i CAT skeneri i magnetna rezonanca. Kako bi kirurški tim imao dobar uvod u problem, to bi potvrdila patologija, rekao je doktor.

- Dakle, uklonjen je komad tkiva koji se šalje direktno u laboratorij za patologiju, često i tijekom same operacije, pa ponekad rezultati, je li nešto rak ili nije, diktiraju daljnji tijek operacije. Dakle, vrlo je vjerojatno da je kirurški tim znao o čemu se radi i prije operacije, a to je potvrđeno tijekom patološkog testiranja za vrijeme operacije.

Princeza od Walesa je u petak navečer, nakon višemjesečnog izbivanja, objavila kako boluje od zloćudne bolesti.

‘U siječnju sam u Londonu podvrgnuta velikoj operaciji abdomena i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna, međutim, testovi nakon operacije pokazali su prisustvo raka. Moj mi je medicinski tim tada savjetovao da prođem kuru preventivne kemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog tretmana‘, kazala je Kate Middleton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 17:56