RAZOTKRIVANJE

Putin više i ne krije da je sve dugo planirao: ‘Žalim što Ukrajinu nisam napao ranije‘

Dodao je i kako je Rusija u prvoj fazi pokušala riješiti sukob u Donbasu ‘mirnim sredstvima, odnosno sporazumom iz Minska‘

Vladimir Putin

 Kristina Kormilitsyna/AFP

U intervjuu koji je vodio novinar Pavel Zarubin, a koji je objavljen na Telegram kanalu Kremlja, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako je "Rusija ranije trebala započeti s aktivnim akcijama u Ukrajini, ali je dugo pokušavala sukob riješiti mirnim putem i oslanjala se na poštenje svojih protivnika".

- Jedino što možemo žaliti jest to što nismo ranije započeli svoje aktivne akcije, vjerovali smo da imamo posla s pristojnim ljudima - izjavio je Putin, a prenosi Tass.

Dodao je i kako je Rusija u prvoj fazi pokušala riješiti sukob u Donbasu "mirnim sredstvima, odnosno sporazumom iz Minska".

- Kasnije se pokazalo da smo bili prevareni u tom pogledu, jer su i bivša njemačka kancelarka i bivši predsjednik Francuske otvoreno priznali da nikad nisu planirali ispuniti dogovore. Umjesto toga, kupovali su vrijeme za isporuku još više oružja kijevskom režimu, što su na kraju i učinili - rekao je ruski čelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:01