HOROR U BEČU

Skupina maloljetnika, među kojima ima i mlađih od 14, mjesecima seksualno zlostavljala djevojčicu (12)

Nakon opsežne istrage, neki su optužbe priznali, drugi su ih odbacili, a jedan od njih uhićen je zbog otpora policajcima

Ilustrativna fotografija austrijske policije

 Max Slovencik/AFP

Austrijska policija u petak je priopćila da istražuje 17 osoba, od kojih su većina maloljetnici, zbog sumnje da su u razdoblju od nekoliko mjeseci seksualno zlostavljali 12-godišnju djevojčicu.

- Dvanaest osumnjičenika su maloljetnici u dobi od 14 do 18 godina, jedan ima 19 godina, dvojica su mlađi od dobi za kaznenu odgovornost (koja u Austriji iznosi 14 godina), a identitet još dvojice nije poznat - rekao je Florian Finda, visoki dužnosnik kriminalističke policije u Beču.

Dodao je kako su među osumnjičenima državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije.

Tereti ih se za teško spolno zlostavljanje maloljetne osobe i pornografsko prikazivanje iste, prenosi AP News.

Kaznena djela navodno su se dogodila između veljače i lipnja 2023. u garažama, stanovima počinitelja i na drugim lokacijama u Beču. U jednom slučaju navodno je upotrijebljena sila - osim toga, istražitelji su rekli da je "žrtva bila verbalno prisiljena na seks".

Djevojčica i njezina majka slučaj su vlastima prijavile u listopadu.

- Nakon opsežne istrage, 13 osumnjičenika u dobi od 14 i više godina ispitani su u četvrtak - rekao je Finda. Neki su optužbe priznali, drugi su ih odbacili, a jedan od njih uhićen je zbog otpora policajcima. Istražitelji i dalje pregledavaju materijal na njihovim mobitelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:22