LOV NA VANDALE

Talijanska policija pronašla odgovorne za vandaliziranje rimskog Koloseuma: Ali imaju jedan problem...

Izgrađen u prvom stoljeću nove ere, Kolosej je najveći amfiteatar na svijetu, rimska znamenitost i glavna turistička atrakcija

Vandaliziranje Koloseuma

 Screenshot/Reddit

Talijanska policija identificirala je par iz Engleske kao vjerojatne krivce nakon što se prošli tjedan proširila snimka mladića kako urezuje ime svoje djevojke na zid Koloseja u Rimu, što je izazvalo bijes javnosti.

U subotu je na društvenim mrežama objavljen video u kojemu mladić s bradom u plavoj cvjetnoj košulji ključem urezuje svoje i ime svoje djevojke u Kolosej u Rimu. Urezao je natpis "Ivan + Hayley 23".

Talijanska policija rekla je da su uspjeli identificirati par uz pomoć fotografskih dokaza, ali nisu otkrili njihova imena.

Policijski izvor rekao je da je mladić pod službenom istragom, ali je par napustio zemlju prije nego što su ih talijanske vlasti uspjele naći.

Prijeti mu novčana kazna od najmanje 15.000 eura i do pet godina zatvora ako bude osuđen u Italiji.

"Krajnje je sramotno i znak velikog nedostatka kulture da turist nagrđuje jedno od najpoznatijih mjesta na svijetu i dio povijesne baštine", rekao je ministar kulture Gennaro Sangiuliano.

Izgrađen u prvom stoljeću nove ere, Kolosej je najveći amfiteatar na svijetu, rimska znamenitost i glavna turistička atrakcija.

Na svom vrhuncu u njemu su se održavale gladijatorske borbe i drugi spektakli, od kojih su mnogi bili brutalni.

Svake godine Kolosej posjeti oko milijun posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:14