TVRDE SRPSKI MEDIJI

Vučić će ponoviti trik koji mu je ranije donio ‘bodove‘: U Kini će se sastati s Putinom?

To ne bi bio prvi put da se tijekom predizborne kampanje Vučić sastaje s Putinom

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin u Sočiju krajem 2021.

 Mikhail Klimentyev/Afp

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebao bi se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tijekom listopada, na marginama foruma „Pojas i put“, koji će se održati u Kini, saznaje srpski Demostat iz diplomatskih krugova.

Čelnici Srbije i Rusije već su javno potvrdili dolazak na kineski summit, ali ostaje otvoreno pitanje hoće li će doći i do susreta Vučića i Putina, što bi bio njihov prvi susret uživo od početka rata u Ukrajini.

Vučić je nedavno najavio da će se tijekom samita sastati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, navodeći da je on veliki prijatelj Srbije i da se veseli razgovorima.

- Do kraja godine očekujem ozbiljne i važne razgovore s našim vrlo, vrlo važnim partnerima. U listopadu putujem u važan posjet Kini. Veliko je pitanje šoa će se tamo dogoditi, jer se očekuje i dolazak Putina, rekao je Vučić u kolovozu.

Demostat piše da će Srbija vjerojatno na izbore u studenome, pa bi sastanak s Putinom Vučiću nesumnjivo donio dodatne bodove kod proruski orijentiranih birača.

To ne bi bio prvi put da se tijekom predizborne kampanje Vučić sastaje s Putinom.

Putin je i dalje najomiljeniji inozemni političar u Srbiji, a njegova popularnost je prošle godine bila samo jedan postotak ispod Vučićeve, pokazalo je istraživanje Demostata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:24