URADI SAM

Kako od starih žaluzina napraviti cool stolić za dnevni boravak? Treba vam samo malo mašte i još važnije - malo novca

 TikTok/Screenshot

Danas su mogućnosti kreativnog dizajna interijera i maštovitih transformacija doista neograničene. Sve više ljudi otkriva potencijal za stvaranje unikatnih komada namještaja ili preuređenje prostora pomoću improvizacije i recikliranja. Primjer za to je inspirativna priča djevojke koja je putem TikTok platforme podijelila svoju transformaciju starih žaluzine u elegantan stolić za dnevni boravak.

Krenula je od starih i dotrajalih drvenih žaluzina, odvajajući platnene trake koje su ih spajale. Potom je drvo pažljivo obradila, brusila i pripremala za sljedeće korake. Nakon toga je lakirala. Odabrala je crnu boju koja je transformirala žaluzine dajući im moderan i sofisticiran izgled. Ključni trenutak njenog handmade procesa bila je ideja fiksiranja ljestvi na donjoj strani stola, što je rezultiralo stabilnom i funkcionalnom podlogom za stol. Rezultat je bio savršen stolić za dnevni boravak koji je bio jedinstven, prilagođen i estetski privlačan.

Stari predmeti poput žaluzina, često zaboravljeni ili zanemareni u podrumima ili na tavanima, mogu biti vrijedan izvor za stvaranje novih i korisnih predmeta, prenosi Kurir. Osim toga, čak i ako kod kuće nemate stare žaluzine, one su često dostupne na raznim prodajnim mjestima po cijeni od cca. 7 eura. To znači da vaš novi stolić za dnevnu sobu ne mora koštati puno novca, što je odlična alternativa kupnji gotovih, često skupljih komada namještaja.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:36